Ethereum Nieuws

Ethereum koers blijft stijgen en doorbreekt $4000 grens

Ethereum heeft vandaag voor het eerst de $4.000 grens doorbroken. De grootste altcoin bereikt deze mijlpaal slechts een week na het breken van de psychologische $3.000 grens.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ether token rond de $4.153, wat betekent dat de prijs vandaag met meer dan 5 procent is gestegen.

Ethereum doorbreekt de $4000 grens – Bron: Tradingview

Waarom stijgt de Ethereum prijs?

Ethereum presteert al een hele tijd goed. Zo haalde de het vorige week al de Bank of America in als 28e meest waardevolle activa ter wereld. Vanaf vandaag is Ethereum ook groter dan Wal-Mart en vaccin-fabrikant Johnson en Johnson.

Een deel van de stijging van de ETH prijs wordt veroorzaakt een toenemende institutionele belangstelling. Deze week was te zien in een rapport van Coinshares dat bedrijven nu voor meer dan $13,9 miljard aan Ethereum bezitten.

Naast het feit dat steeds meer grote bedrijven investeren in de munt, wordt het Ethereum netwerk ook steeds meer gebruikt. Zo werd vorige week duidelijk dat de Europese Investeringsbank aan dat ze een obligatie van $120 miljoen zou uitgeven op het netwerk.

Tot slot vinden er spoedig een aantal belangrijke upgrades plaats voor Ethereum. De EIP-1559 en ETH 2.0. EIP-1559 upgrades zullen worden opgenomen in de ‘London’ hard fork. Hierdoor zullen de transactiekosten aanzienlijk lager worden en ETH deflatoir worden.

Sommige investeerders zijn nu zelfs zo positief over de altcoin dat ze verwachten dat Ethereum op den duur de Bitcoin in zal halen als meest waardevolle cryptocurrency.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten