Ethereum, ether
Ethereum

Ethereum koers daalt met 6% door groeiende zorgen over Merge

Terwijl Ethereum de laatste stappen zet naar zijn upgrade, maken sommige miners en gebruikers zich steeds meer zorgen over de toekomst van de op één na grootste cryptomunt.

Wat is de reden van de Ethereum koersval?

De Ethereum koers is in de afgelopen 24 uur met meer dan 6 procent gedaald, waardoor de prijs nu onder de $1.600 ligt. De huidige koers ligt zo’n 67 procent lager dan zijn hoogste punt ooit van $4.891, die bereikt werd in november 2021.

ETH koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

De afgelopen weken was Ethereum bezig aan een flinke opmars, maar die lijkt vandaag stil te vallen. De koersval van Ethereum kan worden toegeschreven aan groeiende zorgen over de toekomst van Ethereum en zijn miners na de Merge. Het evenement zal naar verwachting in september plaatsvinden.

“Er zijn veel potentiële risico’s met ETH-Merge”, tweette de CEO van Wintermute. “Het feit dat mensen er al jaren mee bezig zijn, betekent niet dat het perfect zal werken.”

Miners zijn niet blij met de Ethereum Merge

Momenteel maakt Ethereum gebruik van hetzelfde consensusmodel als Bitcoin, waarbij zogenaamde miners non-stop moeten draaien om transacties te verifiëren en de veiligheid van het netwerk te behouden. De aankomende Ethereum Merge zal het model echter verschuiven naar een proof-of-stake model die geen gebruik meer zal maken van miners. Daar zijn Ethereum miners niet blij mee en daarom komen steeds meer miner groepen in beweging.

Zo heeft crypto miningplatform Antpool $10 miljoen geïnvesteerd in Ethereum Classic om hun zakelijke belangen na de fusie te beschermen. Ook de prominente Chinese cryptominer, ChandlerGuo, heeft een plan geschetst om het huidige Ethereum te forken om te blijven werken als een proof-of blockchain.

Al met al wordt de Ethereum koersval dus veroorzaakt door onzekerheid rondom de aankomende Ethereum upgrade. De vraag is of deze onzekerheid snel weggenomen zal worden, of dat er een grotere tegenbeweging opgang komt.

Ethereum nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?