ethereum
Ethereum

Ethereum koers daalt naar $1.100 en de bodem is nog niet in zicht

De Ethereum koers is naar 1.100 dollar gezakt en dat geeft veel mensen het gevoel dat de bodem inmiddels wel bereikt moet zijn. Verschillende nieuwe datapunten suggereren echter dat er nog een aantal verkoopgolven aankomen voor de koning van de altcoins. Met de huidige koers zijn we 78 procent verwijderd van de all-time high van 4.870 dollar die we op 10 november 2021 bereikten.

Ethereum verliest de race van Bitcoin

Belangrijker voor Ethereum is dat het tussen 10 mei en 14 juni meer dan 33 procent is verloren ten opzichte van Bitcoin. De laatste keer dat het een vergelijkbare koersval maakte ten opzichte van Bitcoin was in de zomer van 2021. Destijds begon echter de “DeFi-zomer” waarin Ethereum een grote inhaalslag boekte en weer enige stappen in de goede richting wist te zetten.

De enorme piek in het aantal actieve adressen is inmiddels ook weer wat teruggevallen, wat ons leert dat de populariteit van Ethereum met het dalen van de koers afneemt. Inmiddels hangt het aantal actieve adressen rond de 500.000, waarmee Ethereum op de vlak meer dan 50 procent aan activiteit kwijt is.

Uiteindelijk is Ethereum een platform dat zijn waarde moet laten zien in het gebruik. Waar Bitcoin voor de meeste investeerders als spaarmiddel fungeert is Ethereum meer een gebruiksplatform. Als de interesse in DeFi en NFTs afneemt, dan blijft er in essentie weinig over. Het is voor Ethereum te hopen dat er snel weer een nieuwe interessegolf voor deze technologie ontstaat.

Nieuwe DeFi-zomer lijkt ver weg

Met de macro-economische donderwolken die momenteel boven de markt hangen en de extreem zwakke koersprestaties is het onwaarschijnlijk dat ons een nieuwe DeFi-zomer te wachten staat. Waar de totale waarde in alle DeFi-protocollen op Ethereum in de periode maart tot mei nog boven de 100 miljard dollar lag, moeten we het nu met een schamele 41 miljard dollar doen.

Dat kan natuurlijk niet los worden gezien van de koersprestaties van de verschillende cryptomunten die daarin opgesloten zitten. Als de koersen dalen, dan is het logisch dat de waarde binnen de DeFi-protocollen meegaat. Andersom geldt uiteraard hetzelfde. Daarom kan soms een vertekend beeld ontstaan over de populariteit van DeFi. In de bullmarkt geeft het een florisant beeld van de markt en in de bearmarkt zien we het tegenovergestelde.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins