Ethereum
Ethereum

Ethereum koers kan met 30% dalen na de lancering van spot ETH ETF’s

De Ethereum-koers zou weleens hard kunnen dalen na de lancering van de spot Ethereum ETF’s, aldus Andrew Kang, oprichter van Mechanism Capital. Volgens de analist zou de koers met zo’n 30 procent kunnen dalen, wat neerkomt op een prijsniveau van $2.400.

In een bericht op X op 23 juni verklaarde Kang dat Ether, in tegenstelling tot Bitcoin, minder institutionele interesse zal wekken. Bovendien zijn er weinig prikkels om spot Ether om te zetten in ETF-vorm en zijn de netwerkinkomsten niet bijzonder indrukwekkend geweest.

“Hoeveel opwaarts potentieel zou een ETH ETF bieden? Ik denk niet veel,” zei Kang, toevoegend: “Na de ETF-lancering verwacht ik een prijs tussen $2.400 en $3.000.”

Deze voorspelling zou een aanzienlijke terugval betekenen voor Ether, aangezien de munt in maart al boven de $4.000 uitkwam toen Bitcoin een nieuw record bereikte. Ether naderde dit niveau opnieuw enkele dagen voordat de SEC de Ether ETF’s goedkeurde.

Verwachtingen zijn te hoog gespannen

Kang verwacht dat de Ethereum ETF’s ongeveer 15 procent van het kapitaal zullen aantrekken dat de Bitcoin ETF’s hebben gezien. Deze schatting ligt dicht bij de door Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart geschatte range van 10-20%.

Kang merkte op dat er in de eerste zes maanden ongeveer $5 miljard aan nieuwe fondsen naar de spot Bitcoin ETF’s stroomde, exclusief fondsen die van spotvorm zijn omgezet.

Als we deze gegevens extrapoleren naar Ethereum, suggereert dit dat de spot Ether ETF’s in dezelfde periode $840 miljoen aan “echte” instromen zullen ontvangen.

Ik geloof dat de verwachtingen van crypto-fans te hoog zijn en losstaan van de echte voorkeuren van traditionele financiële allocators.

Niet iedereen is het eens met Kang’s prijsvoorspelling. Industrieanalist Patrick Scott vertelt dat hij wel degelijk verwacht dat de ETH ETF geweldig nieuws is voor de cryptomarkt.

Vermogensbeheerder Van Eck gelooft zelfs dat spot Ether ETF’s kunnen helpen om Ether tegen 2030 naar een prijs van $22.000 te drijven.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Aantal gestakete Ethereum dicht bij nieuw record in aanloop naar ETF-debuut
Ethereum ETF’s zijn bijna klaar om gelanceerd te worden
3 redenen waarom Ethereum achterblijft op Bitcoin in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen