ethereum
Ethereum

Ethereum koers stijgt met 12 procent waardoor veel short posities geliquideerd worden

De Ether koers is vandaag met meer dan 12 procent gestegen, waardoor er binnen enkele minuten tijd, meer dan 105 miljoen dollar aan short posities werden weggevaagd.

Ethereum koers stijgt tot boven 1500 dollar niveau

Volgens het analyseplatform Coinglass werd er binnen een uur voor 105 miljoen dollar aan Ethereum (ETH)-shorts geliquideerd. Cryptocurrency beurs FTX is goed voor het leeuwendeel van de liquidaties met 62,74 miljoen dollar aan geliquideerde shortposities. Beurzen Okex en CoinEx komen respectievelijk op de tweede en derde plaats.

De grote liquidaties vonden plaats nadat de Ether koers binnen slechts enkele minuten tijd met meer dan 7 procent was gestegen. De op een na grootste cryptocurrency bereikte rond half 9 ‘s avonds een dagelijks hoogtepunt van 1.524 dollar. Dat is het hoogste niveau sinds 15 september.

Ethereum koers 25 oktober
Ether koers schiet omhoog – Bron: Tradingview

Bitcoin koers weer boven de 20 duizend dollar

Niet alleen de Ether koers is deze avond omhoog geschoten. Eigenlijk de hele cryptomarkt kleurt vandaag groen. Zo is de Bitcoin koers vandaag met 5 procent gestegen, waardoor de grootste cryptomunt ter wereld weer boven het psychologische 20 duizend dollar niveau handelt. Op het moment van schrijven is 1 BTC token 20.350 dollar waard.

Ethereum en Cardano zijn de grootste winnaars van deze avond. De ADA koers is namelijk met meer dan 14 procent gestegen.

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC