Ethereum stijgt
Ethereum

Ethereum koers van 3.400 dollar in aantocht?

De populaire analist Ali Martinez voorspelt een stijging voor Ethereum, omdat hij op de hogere tijdsframes bullish signalen ziet voor de digitale munt. Volgens Martinez is Ethereum uit een zogenaamde “stijgende driehoek” gebroken in de weekgrafiek en blijft het daarmee doorzetten richting zijn target van 3.400 dollar; ondanks de volatiliteit op de korte termijn.

Gaat de Ethereum koers stijgen?

Een stijgende driehoek betekent in de technische analyse dat er sprake is van twee of meer gelijkwaardige hoogtepunten voor de koers, gecombineerd met een serie van hogere dieptepunten. Meestal is dit een bullish patroon.

Het is echter nog maar de vraag in hoeverre Ethereum op dit moment daadwerkelijk richting de 3.400 dollar kan stijgen. Daarvoor moet het vanaf de huidige 2.580 dollar immers nog een flinke weg afleggen.

Na de ietwat teleurstellende lancering van de Spot Bitcoin ETFs is het sentiment in de markt wat minder.

Mogelijk moeten we wachten op de volgende Bitcoin Halving (april) voordat het echte vuurwerk weer kan beginnen voor de markt. Voor nu is het eventjes zijwaarts en voorzichtig omhoog, maar de echte explosieve stijgingen blijven voorlopig nog uit.

Ook bullish over Dogecoin

Martinez is niet alleen bullish over Ethereum, waarvoor hij dus een koers van 3.400 dollar verwacht, maar hij ziet ook kansen voor Dogecoin; de grootste memecoin van de markt en de favoriete munt van Elon Musk.

Voor Dogecoin is de Tom DeMark (TD) Sequential indicator momenteel heel bullish en dat geeft volgens Martinez een “koopsignaal” voor Dogecoin.

De TD Sequential indicator wordt door handelaren gebruikt om potentiële trendomkeringen te spotten in de grafiek, gebaseerd op de sluitkoersen van de afgelopen 13 kandelaren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Ethereum vs Bitcoin: Kan ETH zich herpakken in mei?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’