Ethereum stijgt
Ethereum

Ethereum koers naar $6.500 in 2024: Een realistische verwachting?

Als we Mads Eberhardt van Steno Research mogen geloven, dan gaan we in 2024 nog een Ethereum koers van 6.500 dollar zien. Die koers voorspelt de analist op basis van de Ethereum ETFs, die volgende week weleens zouden kunnen lanceren in de Verenigde Staten.

Gigantische instroom voor de Ethereum ETFs?

Dat Mads Eberhardt en Steno Research bullish zijn over Ethereum, wordt duidelijk als je hoort over de gigantische kapitaalinstroom die zij voorspellen voor de Ethereum ETFs.

In de eerste 12 maanden verwacht Steno Research namelijk een instroom van 15 tot 20 miljard dollar, daarbij houden ze zelfs al rekening met de uitstromen van de Grayscale Ethereum ETF.

Dat zou volgens Eberhardt niet alleen de Ethereum koers een flinke boost moeten geven ten opzichte van de Amerikaanse dollar, maar ook ten opzichte van Bitcoin.

Later die jaar voorspelt Steno Research om die reden een Ethereum koers van 6.500 dollar. Dat zou vanaf hier een mooie verdubbeling opleveren en de market cap behoorlijk in de buurt van die van Bitcoin brengen.

Anderen zijn minder optimistisch

Ze zijn bij Steno Research overigens wel heel bullish over de Ethereum ETFs.

Andere partijen zien het wat minder zitten in de ETFs voor Ethereum. Bij die partijen hoort onder andere Galaxy Research. Hoewel zij ook bullish zijn over Ethereum en de lancering van de ETFs, verwachten zij een instroom van 5 miljard dollar in de eerste vijf maanden.

Bitwise verwacht een instroom van 15 miljard dollar over de eerste 18 maanden. Nog steeds heel bullish, maar wel iets minder explosief dan de verwachtingen van Steno Research.

Let op: het gaat met Galaxy Digital en Bitwise natuurlijk wel om partijen die ook een Ethereum ETF op de markt willen brengen. Zij hebben er baat bij om extra positief te zijn over de verwachtingen.

Wat dat betreft is het opvallend dat zijn met lagere schattingen komen dan Steno Research.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s zetten laatste stap voor lancering, spanning stijgt
Ethereum ETF lancering kan voor $5,4 miljard aan instroom genereren
SEC geeft ‘voorlopige goedkeuring’ aan ten minste 3 Ethereum ETF-uitgevers
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers