Ethereum ETHER
Ethereum

Crypto analist waarschuwt: Ethereum koers kan naar $1.000 crashen

Als we de populaire macro-analist Benjamin Cowen mogen geloven, dan kan de Ethereum weleens aan een scherpe correctie beginnen. Die correctie zal zodanig scherp zijn, dat Cowen spreekt van een potentiële Ethereum koers van 1.000 dollar.

De grote vraag is natuurlijk waarom Cowen die gigantische correctie nu verwacht. Ethereum handelt immers op 2.250 dollar.

De geschiedenis van Ethereum

Cowen baseert zijn verwachting vooral op het verleden. Volgens de analist vonden er in 2015, 2016 en 2020 hertests plaats van de dieptepunten tijdens bearmarkten. Het probleem is dat we het dieptepunt van 2022 nog niet opnieuw bezocht hebben.

Overigens verwacht Cowen dat Ethereum eerst naar beneden zakt ten opzichte van Bitcoin, waarna het handelspaar tegen de Amerikaanse dollar later dit jaar zal volgen.

“Wat ik suggereer is dat Ethereum in de komende maanden terrein kan verliezen ten opzichte van Bitcoin. Daarna volgt de afbraak ten opzichte van de Amerikaanse dollar”, zo vertelt Cowen.

Wat je volgens Cowen aan het handelspaar van Ethereum met de Amerikaanse dollar kunt zien, is dat het nooit dieptepunten noteert om die vervolgens nooit meer te bezoeken. Zodoende voorspelt de analist dat er een nieuwe ontmoeting met de dieptepunten van 2022 op het programma staat.

Ethereum koers van 1.000 dollar?

Mocht Cowen gelijk krijgen met zijn voorspelling, dan zou er voor Ethereum dus een nieuwe ontmoeting met de koers van 1.000 dollar op het programma staan.

“Op een zeker moment verwacht ik dat Ethereum de integriteit van die dieptepunten zal hertesten onder de 1.000 dollar. Maar de geschiedenis suggereert ook dat die test niet zal komen, totdat ETH/BTC naar beneden uitbreekt. En de geschiedenis suggereert ook dat ETH/BTC waarschijnlijk niet breekt in januari, omdat januari doorgaans een goede maand is voor Ethereum”, aldus Cowen.

Het lijkt bijna alsof je een horoscoop leest met de voorspelling van Cowen. In principe zien we ETH/BTC nu naar beneden uitbreken. Sinds Bitcoin de bodem bereikte na de ETF-lancering, is het behoorlijk opgeklommen ten opzichte van Ethereum.

Over de afgelopen zeven dagen staat Bitcoin op een plus van 2,84 procent, terwijl de Ethereum koers met 6 procent gedaald is.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Justin Sun tempert verwachtingen: geen Ethereum ETF deze maand
Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC