ethereum, ether
Ethereum

Ethereum maakt datum van The Merge bekend

Ethereum ontwikkelaars hebben de lanceringsdatum van langverwachte Merge-event van Ethereum aangekondigd. Ook hebben ze een tijdlijn opgesteld voor alle testnetten en updates.

Van proof-of-work naar proof-of-stake

Leden van de Ethereum-community hebben hun zinnen gezet op een nieuwe datum voor de langverwachte Merge van de blockchain.

De planning is dat het Ethereum netwerk op 19 september zal ‘mergen’ van een proof-of-work (PoW) blockchain naar een energie-efficiënt proof-of-stake (PoS) netwerk.

“Deze samenvoegtijdlijn is niet definitief, maar het is enorm opwindend om het samen te zien komen”. Zo tweette Beacon Chain-communitymanager @superphiz.eth. “Beschouw dit als een planningstijdlijn en let op officiële aankondigingen!”

Twitteraar ‘Superphiz.eth’ liet een meer gedetailleerd overzicht van de volgende stappen zien, inclusief een laatste proef op het laatste Ethereum-testnet, Goerli. Testnets bieden ontwikkelaars een testomgeving om nieuwe updates en wijzigingen in een blockchain-netwerk uit te proberen zonder het risico te lopen dat het netwerk instort of gebruikers te storen.

De nieuwe deadline van vandaag komt ook vlak op de hielen van een recente “schaduw fork“. Deze fork noemde die Ethereum-ontwikkelaar Marius van der Wijden “een nieuwe stap in de goede richting”. Vorige week testte een ander testnet genaamd Sepolia ook met succes een soortgelijk Merge-evenement.

De Merge en Ethereum 2.0

De Merge zal ervoor zorgen dat Ethereum een ​​nieuw tijdperk ingaat. Het laat het ene consensusmechanisme achter zich en begint het andere. In plaats van dat miners over de hele wereld transacties bevestigen en nieuwe blokken minten, zullen zogenaamde validators hetzelfde doen. Een validator, althans in het Ethereum-netwerk, verwijst naar een entiteit die minimaal 32 Ethereum heeft gestort op de Beacon Chain.

Dit belang houdt de entiteit economisch op één lijn om transacties nauwgezet te blijven verifiëren. Als ze dat niet doen, kan een deel van die storting van hen worden afgenomen. Omgekeerd, als ze een hoge uptime blijven behouden en frauduleuze activiteiten voorkomen, kunnen validators extra Ethereum verdienen voor hun diensten.

Andere populaire op PoS gebaseerde netwerken zijn Solana, Avalanche, Cosmos en verschillende andere. Geen enkele is echter bijna zo populair als Ethereum qua activiteiten van investeerders en ontwikkelaars.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?