Ethereum merge
Ethereum

Ethereum Merge komt mogelijk eerder dan verwacht

Volgens Ethereum-ontwikkelaars zou de langverwachte upgrade van het Ethereum netwerk eerder dan verwacht kunnen plaatsvinden dan verwacht. Voor nu lijkt 15 of 16 september haalbaar.

Upgrade naar proof-of-stake

De Merge, die de overstap van Ethereum naar een proof-of-stake-consensusmechanisme zal voltooien, zou oorspronkelijk op of rond 19 september plaatsvinden. Maar Anthony Sassano, mede-oprichter van Ethereum-onderzoekswebsite EthHub, zei het volgende op Twitter:

“De Merge van het Ethereum-mainnet is voorlopig gepland voor ongeveer 15/16 september.”

Hij voegde eraan toe dat het nieuws vandaag afkomstig was van een telefoontje met de belangrijkste Ethereum-ontwikkelaars.

Er zijn nog twee stappen over totdat Ethereum zijn upgrade voltooit: deze staan bekend als “Bellatrix” en “Paris”. Tijdens een meeting zeiden ontwikkelaars dat “Bellatrix” op 6 september zal plaatsvinden.

Het laatste deel van de upgrade, bekend als “Paris”, vindt plaats wanneer de hash rate van Ethereum (een maat voor de rekenkracht van een netwerk) een bepaald niveau bereikt. Dat zal momenteel naar verwachting op 15 september gebeuren. Dit kan de komende dagen en weken veranderen, aangezien de hash rate van een netwerk niet constant is en in de loop van de tijd kan toenemen of afnemen.

De voordelen van Ethereum 2.0

De upgrade van Ethereum naar ETH 2.0 betekent dat in plaats van een proof-of-work blockchain te zijn, Ethereum een proof-of-stake zal zijn. Dit elimineert grotendeels de miners. Validators zullen hun plaats innemen en het netwerk veilig houden door de native crypto van het netwerk, ETH, te vergrendelen.

Het zal de blockchain ook sneller, schaalbaarder en veel energiezuiniger maken. Op de Ethereum Community Conference in Frankrijk in juli zei Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin dat de upgrade “geweldig zal zijn voor decentralisatie.”

De verandering zal naar verwachting ook een deflatoir effect hebben op ETH, aangezien staken waarschijnlijk de snelheid waarmee het aanbod van ETH toeneemt, zal vertragen. En als de groei van het aanbod vertraagt terwijl de vraag toeneemt, kan dat gunstig zijn voor Ethereum-investeerders.

Het zou dan ook geen verrassing moeten zijn dat naarmate de upgrade nadert, de prijs van Ethereum is gestegen. De Ether koers ligt op het moment van schrijven rond de $1.900, wat betekent dat de prijs in een week tijd met bijna 17 procent is gestegen.

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?