Ethereum (ETH)
Ethereum

Ethereum miners dumpen in week tijd 17 duizend ETH

Waarom crasht de Ethereum prijs na de Merge? Dat is een vraag die velen zich hebben gesteld de afgelopen week. Een belangrijke reden van de grote koersval is dat Ethereum miners in de afgelopen zeven dagen bijna 17 duizend ETH tokens hebben verkocht. Dat zorgde voor een enorme verkoopdruk en een dalende Ether koers.

Ethereum miners zorgen voor een enorme verkoopdruk

De hype onder investeerders was groot op weg naar de Ethereum Merge, maar direct de update doorgevoerd werd zakte de prijs ineen. De hype was over, maar dat is niet de enige reden waarom Ether prijs naar beneden viel. Ethereum miners hebben ook bijgedragen aan de crash. Ze hebben namelijk in een week tijd 17 duizend Ethereum tokens verkocht.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ether rond de 1.339 dollar, dit terwijl de koers vlak voor de Merge nog rond de 1.720 dollar lag. Ethereum is dus in een week tijd meer dan 16 procent van zijn waarde verloren.

ETH Koers 21 september
ETH koers 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Analisten hebben de afgelopen week veel gediscussieerd over de mogelijke oorzaken van de koersval en de massale token-dump van Ethereum miners lijkt bovenaan de lijst te staan. Andere oorzaken van de koersval zijn:

  • Paniekverkopen
  • Buy the Rumor, sell the news
  • en de rente verhoging van de Federal Reserve

Waarom verkopen Ethereum miners hun coins?

“Veel miners wachtten op positieve prijsacties van The Merge, en toen dat niet kwam, verlieten ze de ETH-ruimte volledig om kapitaal vrij te maken voor nieuwe ondernemingen”, vertelde Harrison Dell, directeur van Cadena Lega.

Ondanks de recente koersval zijn veel analisten zeer positief voor de lange termijn. Wanneer de wereldwijde markt stabiliseert en de positieve effecten van de Merge zichtbaar zullen worden zal Ethereum er sterker voorstaan dan ooit.

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC