ETF
Ethereum

Ethereum naar hoogste koers in 6 maanden dankzij ETF-hype

Het is je vast niet ontgaan dat BlackRock inmiddels ook een Spot Ethereum ETF op de markt wil brengen en door dat nieuws schiet de koers van de nummer twee van de markt momenteel omhoog. De weerstand op 2.000 dollar is vernietigd door de bulls en op het moment van schrijven tikt Ethereum binnen op 2.118 dollar.

Daarmee staat de munt van Vitalik Buterin op het hoogste koersniveau in zes maanden tijd.

Professionals zijn bullish over Ethereum

Een interessante manier om naar het sentiment over een bepaalde munt te kijken is door de premiums op de derivatenmarkt erbij te pakken.

Daarmee kun je zien hoe professionele handelaren momenteel naar een financiële asset kijken.

Op dit moment handelen de maandelijkse futures van Ethereum op een premium van 5 tot 10 procent op jaarbasis in vergelijking met de spotmarkten (de normale handelsprijs van Ethereum).

Dat betekent dat verkopers een extra van 5 tot 10 procent op de huidige koers vragen om de transactie in de toekomst pas definitief doorgang te laten vinden (vandaar de naam futures).

Moeten we ons nu klaarmaken voor een correctie?

Dan rest natuurlijk de vraag of de gigantische stijging die plaatsvond in de nacht van donderdag op vrijdag betekent dat we ons nu op moeten maken voor een kleine correctie voor de Ethereum koers.

Daarvoor moeten wee naar de optiemarkt van Ethereum kijken. Als handelaren een daling in de Ethereum koers verwachten, dan stijgt de 25% delta skew boven de 7 procent en als. ze een stijging verwachten, dan zien we deze meestal onder de 7 procent dippen.

Op 31 oktober veranderde de 25% delta skew (bovenstaande grafiek) van neutraal naar bullish en de huidige -13 procent is het laagste niveau in meer dan 12 maanden tijd, maar er is nog geen sprake van excessief optimisme over Ethereum.

We hingen overigens al een paar dagen rond dit niveau, wat erop wijst dat veel investeerders een opleving van Ethereum al hadden verwacht. Al hadden ze de aanvraag van een Spot Ethereum ETF door BlackRock natuurlijk niet aan kunnen zien komen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Societe Generale geeft zijn eerste obligatie uit op Ethereum
Ethereum koers van 2.515 dollar in aantocht?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%