Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum NFT Fantasy-voetbalspel Sorare haalt $680 miljoen op

Sorare, een op Ethereum gebaseerd fantasy-voetbalspel gebaseerd op NFT-ruilkaarten, is in 2021 enorm gegroeid. Het aantal spelers stijgt razend snel en ook het handelsvolume is hoog. Vandaag laat de Franse startup zien hoe groot het is. Het bedrijf heeft namelijk een financieringsronde van $680 miljoen aangekondigd.


Sorare heeft grootse plannen

De Series B-ronde van $680 miljoen waardeert het bedrijf op $4,3 miljard. De nieuwste financieringsronde volgt op een Series A-ronde van $50 miljoen die in februari werd aangekondigd. Deze nieuwe ronde wordt geleid door het Japanse technologie- en investeringsconglomeraat SoftBank. De bank heeft eerder zaken gedaan in de crypto-industrie, met name via de financiële dienstenafdeling van SBI Holdings.

Sorare is momenteel specifiek gericht op voetbal. Er zijn nu spelers van meer dan 175 clubs beschikbaar in het spel. Populaire clubs zoals FC Barcelona, ​​Juventus FC en Paris Saint-Germain FC maken deel uit van Sorare. Ook de Major League Soccer Players Association van de VS zitten erbij.

Nicolas Julia, mede-oprichter en CEO van Sorare, vertelde deze week dat het bedrijf van plan is om ook uit te breiden naar andere sporten. Het zal de komende maanden ook een kantoor in de Verenigde Staten openen om “ons te helpen blijven groeien met fans en sportcompetities” in het land, zei hij.

“We hebben ambitieuze plannen om Sorare uit te laten groeien tot een gigant op het gebied van sportentertainment”, zei Julia. “De nieuwe financiering zal worden gebruikt om ons te helpen een team van wereldklasse te blijven groeien, uit te breiden naar nieuwe competities en nieuwe sporten. Ook zullen we het gebruiken om de ervaring voor onze gebruikers te blijven verbeteren, inclusief het lanceren van een app.”


600.000 geregistreerde gebruikers

Net als de NBA Top Shot van Dapper Labs is Sorare gebouwd rond NFT’s op basis van professionele atleten. Een NFT fungeert als een eigendomsakte van een aantoonbaar schaars digitaal item. Bij Sorare is het een digitale handelskaart die kan worden gekocht en doorverkocht, elk in beperkte hoeveelheden beschikbaar. Eén zo’n NFT-kaart werd in maart bijvoorbeeld verkocht voor bijna $290.000 aan ETH.

In tegenstelling tot Top Shot heeft Sorare echter een doorlopend spel-onderdeel. Het is vergelijkbaar met andere fantasy-sports, omdat je elke week een opstelling van spelers kunt maken en in competities kunt spelen met andere gebruikers. Hierbij verdien je punten op basis van de respectievelijke real-world prestaties van je spelers. Met Sorare kun je je team alleen samenstellen met de spelerskaarten die je bezit, maar er zijn beloningen in de vorm van zeldzame kaarten en ETH-tokens.

Volgens het bedrijf heeft Sorare sinds begin 2021 meer dan $150 miljoen aan handelsvolume gezien. Ook heeft het meer dan 600.000 geregistreerde gebruikers op het platform. Sorare streeft ernaar om de top 20 van voetbalcompetities en top 50 voetbalbonden wereldwijd aan boord te krijgen. Ook wil het damesvoetbalclubs binnen halen om zich bij de huidige selectie van herenteams aan te sluiten.


Investeringen van grote namen

De Series B-ronde van $680 miljoen noemde Sorare de grootste tot nu toe van Europa. Deze omvat ook deelname van nieuwe investeerders Atomico, D1 Capital, Bessemer Ventures, Eurazeo, IVP, Hillhouse en Liontree, evenals bestaande Sorare-investeerders Accel, Benchmark en Headline .

Ook profvoetballers Gerard Piqué, Antoine Griezmann, Rio Ferdinand en César Azpilicueta investeerden in deze ronde. De Series A-ronde van februari omvatte ondertussen opmerkelijke investeerders zoals ondernemer en NFT-enthousiasteling Gary Vaynerchuk, evenals de oprichter van Seven Seven Six en mede-oprichter van Reddit Alexis Ohanian.

Sorare heeft ook nauwe banden met de game-uitgever Ubisoft. De startup nam deel aan Ubisoft’s Entrepreneurs Lab accelerator-programma, en de bedrijven werkten dit voorjaar samen aan One Shot League, een Sorare spin-off game gericht op de Belgische Jupiler Pro League.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten