Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum-ontwikkelaars testen ETH 2.0-upgrade op ‘Shadow Fork’

Ethereum-ontwikkelaars hebben een “shadow forks” van het mainnet gemaakt om de fusie naar een Proof-of-Stake netwerk beter te testen.

Weer een stap dichterbij

De Ethereum Foundation is een stap dichter bij de implementatie van Ethereum 2.0 gekomen. Het heeft “shadow forks” gebruikt om het testnet meer op het Ethereum-mainnet te laten lijken.

Een “shadow fork” is een term die verwijst naar het kopiëren van gegevens van een mainnet-netwerk, in dit geval de Ethereum-blockchain, naar een testnet. Ontwikkelaars kunnen hier functies testen voordat ze hun werk op het hoofdnetwerk inzetten. Daarbij hebben Ethereum ingenieurs hun testomgeving meer laten lijken op het mainnet dat ruim 1 miljard transacties per dag verwerkt.

In het weekend zei Ethereum DevOps-engineer Parathi Jayanathi op Twitter dat het team drie shadow forks van het Goerli-testnet had opgezet. Daarbij vond het bugs variërend van synchronisatiecodes tot time-outverzoeken.

“We zijn heel dicht bij een historische gebeurtenis. We testen PoS op #Ethereum. Vandaag zal de eerste mainnet-schadow fork ooit zijn.”

Aldus Marius Van Der Wijden, een Ethereum-softwareontwikkelaar, vanmorgen op Twitter.

Het nieuwe Ethereum shadow fork netwerk heeft al 1,8 miljoen transacties verwerkt met een gemiddelde block tijd van 13,8 seconden. Het is een grote mijlpaal dat Ethereum ontwikkelaars dichter bij de overgang van het mainnet komen van een Proof-of-Work naar een Proof-of-Stake consensusmodel.

De behoeftes van stakers

Het Bitcoin netwerk gebruikt het Proof-of-Work-model. Het is vaak bekritiseerd vanwege de hoeveelheid energie die Bitcoin miners nodig hebben om met elkaar te concurreren om transacties te valideren. De Ethereum Foundation heeft gezegd dat de overgang naar een Proof-of-Stake-model de energiebehoefte van stakers of netwerkvalidators drastisch zal verminderen.

Ethereum 2.0 hangt al een tijdje in de lucht. De eerste fase, genaamd de Beacon Chain, ging live op 1 december 2020. De volgende fase, genaamd The Merge, is nog in de maak en zal naar verwachting worden voltooid in Q2 of mogelijk in Q3.

Ethereum nieuws

Institutionele beleggers kopen massaal Ethereum nu de Merge in aantocht is Institutionele beleggers kopen massaal Ethereum nu de Merge in aantocht is
Ethereum koers daalt met 6% door groeiende zorgen over Merge Ethereum koers daalt met 6% door groeiende zorgen over Merge
Chinese Ethereum miner wil Merge tegenwerken en eigen fork ontwikkelen Chinese Ethereum miner wil Merge tegenwerken en eigen fork ontwikkelen
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten