Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Ethereum

Ethereum oogt bullish, terwijl er over Bitcoin twijfel heerst

De goedkeuring van de Ethereum ETFs van 23 mei heeft voor Ethereum nog niet geresulteerd in een nieuwe all-time high, maar de eerste resultaten zijn veelbelovend.

Afgelopen week schoot de Ethereum koers met ongeveer 25% omhoog. Een positief signaal is dat hierna geen verkoopgolf begon, wat erop wijst dat de Ethereum bulls nog vertrouwen in de toekomst hebben.

Ethereum sterk, Bitcoin in twijfel

Waar Ethereum op dit moment nog sterk presteert en zelfs boven de $3.900 kon komen, is de Bitcoin koers juist wat aan het twijfelen.

Na een stijging naar ongeveer $72.000 is de grootste munt van de markt weer een beetje teruggevallen. Wat dat betreft lijkt het bullish momentum echt over te slaan naar Ethereum op dit moment.

Voor Bitcoin bouwt zich rond de koersen van $70.000-$72.000 wel een interessant gebied op. Als de digitale munt daar straks wel voorbij weet te komen, dan kan er in theorie een gigantische koersexplosie ontstaan.

Nu is het zaak dat zowel Bitcoin als Ethereum niet te ver terugzakken. Als grote correcties voorkomen kunnen worden, dan is het mogelijk dat we ook voor sommige altcoins verder omhoog kunnen kijken.

Hoe ziet het technische plaatje eruit?

Bitcoin wist op 24 mei van het 20-daagse exponentiële bewegende gemiddelde af te springen ($66.814). Dat wijst erop dat het sentiment positief is op dit moment en dat actieve handelaren zitten te azen op koersdips van de digitale munt.

Als het de bulls lukt om Bitcoin voorbij de weerstand van $73.777 te duwen, dan kan daar een interessante koersbeweging ontstaan.

De bears zullen daar echter vol in de verdediging schieten, waardoor nieuwe all-time highs op dit moment alles behalve een zekerheid zijn.

Wat Ethereum betreft is er ook hoopgevende koersactie gaande. Het lijkt erop dat de bulls erin slagen om de koers van $3.730 in een steunpunt om te zetten.

Het 20-daagse exponentiële bewegende gemiddelde van Ethereum staat op $3.452 en lijkt stijgende. Ook de RSI zit in een zone die mogelijk wijst op meer koersstijgingen voor Ethereum. Wat dat betreft lijkt de markt op dit moment bullish voor de munt van Vitalik Buterin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt