vitalik buterin
Ethereum

Ethereum-oprichter bekritiseert Bitcoin-ontwikkelaar voor aanvallen Proof of Stake

Bitcoin ontwikkelaar Jimmy Song heeft kritiek geleverd op het feit dat Ethereum over gaat stappen naar een PoS consensus. Volgens hem biedt Proof of Stake geen gedecentraliseerde consensus. De oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, blijft het Proof-of-Stake-mechanisme echter verdedigen.

In een tweet op 3 juli bekritiseerde Butrerin Song en merkte op dat zijn aanval op het Proof Of Stake consensus ‘dom’ was. Hij schreef:

“Pro-tip: als er een lange traditie is van mensen die debatteren over A versus B op basis van diepgaande argumenten die betrekking hebben op wiskunde, economie en moraalfilosofie, en je komt langs met de opmerking “B is dom vanwege een technisch detail van één regel met definities, dan heb het waarschijnlijk mis,’ zei Buterin.

Het Ethereum netwerk gaat een stuk milieuvriendelijker worden

Ethereum is bezig om zijn netwerk te migreren van een Proof of Work naar een Proof of Stake consensus. Deze overgang moet een aantal belangrijke voordelen bieden aan Ethereum. Zo zal de upgrade het netwerk sneller, goedkoper en milieuvriendelijker maken. Dat Ethereum overgaat naar PoS komt volgens velen op een goed moment. Er is namelijk steeds meer kritiek over het enorme energieverbruik van cryptocurrencies die het Proof-of-Work consensus gebruiken.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ether token rond de $1.100. Dat is zo’n 3,8 procent hoger dan een dag geleden. Ondanks de prijsstijging van vandaag ligt de Ethereum koers nog altijd 77 procent lager dan zijn hoogste punt ooit die vorig jaar werd bereikt.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving