Ethereum

Ethereum prijs is dit jaar al met 92% gestegen – op naar $300

Voor de tweede keer in twee weken tijd heeft de Ethereum prijs een nieuw hoogtepunt bereikt dit jaar. Dit keer steeg de ETH koers van $217 naar $253 dollar. Dit gebeurde terwijl de Bitcoin koers steeg van $9.700 naar $10.350 dollar. Met een dagelijkse prijsstijging van ongeveer 14% is ETH één van de best presterende altcoins.


Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Over het algemeen zijn beleggers optimistisch over de toekomstperspectieven van de cryptomarkt. Al zou het nieuws dat de oplichters van de PlusToken scam meer dan twaalf duizend Bitcoins naar een nieuw wallet adres hebben overgezet zeker wat twijfel opwekken. De munten van de oplichters zijn waarschijnlijk op een aantal cold wallet-adressen gestort. Twitteraar Sue Zhu vertelt hierover het volgende:

“De Plus-tokenmunten zijn weer onderweg, maar wat nog belangrijker is, ze worden nu opgesplitst in kleinere bedragen.”

Het lijkt er dus op dat de oplichters enorme aantallen Bitcoins willen liquideren. Dit zou kunnen betekenen dat de Bitcoin en Ethereum koers aanzienlijk in prijs dalen.

Als we deze FUD buiten beschouwing laten, bevindt de markt zich in een zeer sterke bull trend. Grote, maar ook kleine cryptomunten boeken indrukwekkende winsten. Zo is de Bitcoin koers sinds 1 januari 2020 al met 48% gestegen, heeft Ethereum een winst van 92% geboekt en is de XRP koers omhooggeschoten met 53%. Ethereum lijkt dus ongeëvenaard, laten we daarom even naar de chart kijken.


Ethereum ziet er zeer bullish uit

De Ethereum prijs blijft stijgen waardoor de $230 dollar weerstand is doorbroken. Hierdoor lijkt de weg vrij voor een snelle prijsstijging richting de $270 dollar. Echter, door het enorm hoge volume zou de koers zelfs spoedig de $280 dollar kunnen bereiken.

Traders zullen spoedig een golden cross zien tussen het 200- daagse en 50- daagse voortschrijdend gemiddelde. Doorgaans wordt dit geïnterpreteerd als een sterk koopsignaal door investeerders. Mede daardoor zou de koers dus kunnen stijgen naar $270 en later misschien zelfs richting de $300 dollar.

De RSI ligt momenteel wel in de overboughtzone, maar omdat we op korte termijn een hoog koopvolume zien blijft Ethereum er zeer bullish uitzien. Aan de andere kant zou het een slecht teken zijn als het koopvolume uitput. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat investeerders hun winst gaan nemen en de prijs terugzakt richting de $230 dollar.