Ethereum

De Ethereum prijs kan binnenkort enorm gaan stijgen

De Ethereum koers zou flink kunnen stijgen als het totale aanbod van Ether tokens beperkt wordt.

Ethereum deflatie is goed voor de prijs

Het aantal Ethereum tokens dat geburned wordt stijgt de laatste tijd weer. Dit komt grotendeels door de groeiende NFT-activiteiten op het netwerk. De Ethereum blockchain is namelijk het grootste platform voor NFT’s.

Ondanks koersval van vandaag, is Ethereum nog steeds 20,6% gestegen in de afgelopen 30 dagen. Een groot deel van deze winsten wordt toegeschreven aan de toegenomen interesse in de aanloop naar een geanticipeerde upgrade.

Gegevens van IntoTheBlock tonen aan dat de netto dagelijkse uitgifte van Ethereum onlangs haar laagste punt in twee maanden tijd bereikte, namelijk 0,87%. Dit is de verhouding tussen het creëren van munten en het vernietigen ervan. Als het niveau onder de 0 zakt, betekent het dat Ethereum deflatoir is en dat er dus meer munten worden vernietigd dan erbij komen.

De laatste keer dat ETH negatieve netto-uitgifte zag, was in januari en het duurde ongeveer 1 week. Tijdens deze periode steeg de prijs van de munt met maar liefst 10%.

NFT activiteit reden van hoge ETH burn

Recente gegevens van Dune Analytics toonden aan dat de handelsvolumes op NFT-marktplaats OpenSea zes dagen op rij de $100.000 had overschreden. Dit wijst op een verhoogde vraag naar ETH-gebaseerde NFT’s. De dagelijkse burn rates van de token stegen ook gestaag tijdens eind maart tot begin april.

Ter vergelijking, Ethereum’s hash rate is stabiel gebleven gedurende het grootste deel van het jaar, zelf rond recordhoogtes.

De Stap naar Proof of Stake

Algemeen wordt verwacht dat Ethereum dit jaar zal overschakelen naar een PoS-model. Deze overstap zal de reken- en energievereisten van het token verlagen, waardoor het toegankelijker wordt voor investeerders. Dit zal naar verwachting leiden tot meer kapitaalstromen naar het token, vooral van institutionele beleggers.

Anticiperend op de PoS, is de munt in maart al meer dan 20% gestegen. Wall Street giganten zoals Goldman Sachs zijn aan het kijken of ze derivaten gekoppeld aan Ethereum aan kunnen bieden.

Ethereum nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?