Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

De Ethereum prijs kan binnenkort enorm gaan stijgen

De Ethereum koers zou flink kunnen stijgen als het totale aanbod van Ether tokens beperkt wordt.

Ethereum deflatie is goed voor de prijs

Het aantal Ethereum tokens dat geburned wordt stijgt de laatste tijd weer. Dit komt grotendeels door de groeiende NFT-activiteiten op het netwerk. De Ethereum blockchain is namelijk het grootste platform voor NFT’s.

Ondanks koersval van vandaag, is Ethereum nog steeds 20,6% gestegen in de afgelopen 30 dagen. Een groot deel van deze winsten wordt toegeschreven aan de toegenomen interesse in de aanloop naar een geanticipeerde upgrade.

Gegevens van IntoTheBlock tonen aan dat de netto dagelijkse uitgifte van Ethereum onlangs haar laagste punt in twee maanden tijd bereikte, namelijk 0,87%. Dit is de verhouding tussen het creëren van munten en het vernietigen ervan. Als het niveau onder de 0 zakt, betekent het dat Ethereum deflatoir is en dat er dus meer munten worden vernietigd dan erbij komen.

De laatste keer dat ETH negatieve netto-uitgifte zag, was in januari en het duurde ongeveer 1 week. Tijdens deze periode steeg de prijs van de munt met maar liefst 10%.

NFT activiteit reden van hoge ETH burn

Recente gegevens van Dune Analytics toonden aan dat de handelsvolumes op NFT-marktplaats OpenSea zes dagen op rij de $100.000 had overschreden. Dit wijst op een verhoogde vraag naar ETH-gebaseerde NFT’s. De dagelijkse burn rates van de token stegen ook gestaag tijdens eind maart tot begin april.

Ter vergelijking, Ethereum’s hash rate is stabiel gebleven gedurende het grootste deel van het jaar, zelf rond recordhoogtes.

De Stap naar Proof of Stake

Algemeen wordt verwacht dat Ethereum dit jaar zal overschakelen naar een PoS-model. Deze overstap zal de reken- en energievereisten van het token verlagen, waardoor het toegankelijker wordt voor investeerders. Dit zal naar verwachting leiden tot meer kapitaalstromen naar het token, vooral van institutionele beleggers.

Anticiperend op de PoS, is de munt in maart al meer dan 20% gestegen. Wall Street giganten zoals Goldman Sachs zijn aan het kijken of ze derivaten gekoppeld aan Ethereum aan kunnen bieden.

Ethereum nieuws

Slapende Whale met meer dan 145.000 ETH eindelijk weer actief Slapende Whale met meer dan 145.000 ETH eindelijk weer actief
Ethereum koers daalt met 5% terwijl Merge dichterbij komt Ethereum koers daalt met 5% terwijl Merge dichterbij komt

Newsbit Gisteren 13:53 u leestijd 1 – 2 min

Kevin O’Leary: “Opofferen van Tornado Cash is het waard voor institutionele adoptie” Kevin O’Leary: “Opofferen van Tornado Cash is het waard voor institutionele adoptie”
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten