Ethereum

“Ethereum prijs kan spoedig prijs van $4K bereiken door London Hard Fork”

De Ethereum prijs ligt eindelijk weer boven de psychologische $2.000 grens. Deze opleving wordt door velen toegeschreven aan de positieve fundamentele vooruitzichten en de aankomende Ethereum Hard Fork.


De Ethereum koers is vandaag met meer dan 5 procent gestegen naar een hoogtepunt van $2.085. Dit gebeurde nu het nog maar een paar dagen duurt voordat belangrijke London hard fork geïmplementeerd wordt.

Voor nu lijkt $2.045 een eerste weerstand. Als dit niveau doorbroken wordt lijkt de kans op een grote prijsstijging een logisch gevolg.

ETH koersverspelling – Bron: Tradingview

Marktanalist Edward Cleps benadrukte ook dat ETH bullish uit zou kunnen breken. Hij verwees naar een EMA-cloud. Vorige week was Ethereum onder de onderste golfsteun van de EMA-cloud gezakt. Deze week heeft ETH het teruggewonnen, wat Cleps ertoe bracht een langdurig opwaarts momentum te voorspellen.


Wat is de London hard fork?

De koersstijging van ETH wordt mede veroorzaakt door de aankomende protocol upgrade die in juli plaats zal vinden. De upgrade, ook wel ‘London hard fork’ genoemd, veranderd Ethereum van een energie-intensief proof-work-netwerk naar een sneller, “milieuvriendelijk” proof-of-stake-netwerk.

De fork introduceert nieuwe Ethereum Improvement Protocols (EIP) die zorgen dat het netwerk goedkoper en schaalbaarder wordt. Hierdoor kan het straks veel meer transacties afhandelen. Die twee problemen hebben de acceptatie van Ethereum een lange tijd in de weg gestaan maar die lijken dus spoedig opgelost te gaan worden.

EIP 1559 brengt ook de zogenaamde ‘schaarste’-functie naar het Ethereum-netwerk, wat door veel mensen genoemd wordt als een zeer bullish-factor. Het is namelijk zo dat er straks ETH-tokens vernietigd zullen worden wat het aanbod van de tokens verkleint. Dit kan de prijs omhoog stuwen.

Daarbij zorgt de overgang van PoW naar PoS dat miners vervangen worden door validators. Om validator op het Ethereum-netwerk te worden, moet je als gebruiker ten minste 32 ETH tokens vergrendelen. Dat vermindert op zijn beurt ook weer het actieve aanbod van ETH. Daarom zien analisten het als een teken van een nieuwe bull-run, waarbij de vraag naar ETH-tokens toeneemt terwijl het aanbod juist afneemt. Verschillende analisten vertellen dat de Ethereum koers om deze reden spoedig richting de $4k – $5k kan stijgen.