Newsbit

ethereum (eth)

Ethereum prijs stijgt met 10 procent

ethereum (eth)

De Ethereum prijs blijft deze week maar stijgen en boekt vandaag opnieuw een winst van 10 procent. In 7 dagen tijd is de ETH koers nu met meer dan 28% gestegen.


Ethereum komt dicht bij een All Time High

De prijs van Ethereum begon gisteren rond 17:00 ‘s avonds met stijgen. Vandaag rond 09:00 ‘s ochtends bereikte de prijs een hoogtepunt van $1.352, wat gevaarlijk dicht bij een nieuwe All Time High is. Deze ATH ligt namelijk op $1.432 en werd op 13 januari 2018 bereikt.

Het leek er vandaag dus even op dat de grootste altcoin een nieuw hoogtepunt zou gaan bereiken, maar vlak na het bereiken van zijn wekelijke top zakte de koers weer wat terug. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ether rond de $1.290, wat nog altijd een een mooie dagelijks prijsstijging van 5 procent betekent.

Ethereum prijs komt dicht bij ATH – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Waar komt de prijsstijging vandaan?

Zoals eerder geschreven, heeft EThereum een geweldige start gemaakt in 2021. De prijs is sinds 1 januari al met bijna 80 procent gestegen. Als we naar de maandelijkse grafiek bekijken, zien we dat de prijs zelfs met 133% is gestegen. Deze prijsstijging wordt veroorzaakt door de Bitcoin rally en de toenemende institutionele interesse in ETH. Ook de opwinding die is ontstaan over de lancering van CME Ether Futures in februari 2021 zorgt voor veel positiviteit rondom de grootste altcoin.

Niet alleen externe factoren zorgen voor de goede prestaties. Ook de sterk verbeterde fundamentals op de Ethereum blockchain zijn een positief teken. ETH 2.0 wordt langzaam uitgerold en dat betekent dat de ETH-blockchain een stuk schaalbaarder wordt. Al deze factoren samen zorgen voor een prachtige ETH-prijsstijging.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top