Newsbit

ethereum, eth

CME Ether Futures gaan ervoor zorgen dat Ethereum in 2021 zal stijgen

ethereum, eth

Op dit moment bevindt Bitcoin zich in een enorme rally. Ethereum zou hier volgend jaar in mee kunnen gaan, vooral nu de Ether Futures een rol gaan spelen.


Wordt 2021 het jaar van Ethereum?

Bitcoin heeft dit weekend een enorme rally meegemaakt die de prijs tot boven de $27.000 heeft gestuwd. Nu Bitcoin enorme winsten boekt, verliezen altcoins terrein. Echter, langzamerhand beginnen altcoins ook wat kracht te winnen. Ethereum is bijvoorbeeld voorbij zijn cruciale weerstand gestegen waardoor de prijs nu tot boven de $700 is gestegen. Veel analisten zijn van mening dat de ETH-prijsrally nog maar net is begonnen en dat 2021 een goed jaar gaat worden voor de grootste altcoin.

In termen van procentuele rendementen presteerde ETH eigenlijk beter ten opzichte van BTC in 2020. De Ethereum year-to-date rendementen bedragen 400%, terwijl dit voor BTC 300% is. Het feit blijft wel dat BTC al 30% boven zijn all-time high van 2017 zit, terwijl Ethereum 50% onder zijn hoogtepunt van 2017 handelt.

Echter, veel analisten denken dat 2021 het jaar voor ETH zou kunnen worden. Net als bij Bitcoin groeit de institutionele interesse in Ethereum, al is het in een langzamer tempo. De Grayscale Etherem Trust heeft de afgelopen maanden grote investeringen van instellingen ontvangen. Dit zou het komende jaar verder kunnen versnellen.

Veel analisten zijn van mening dat, zodra de Bitcoin-rally afkoelt, het geld naar altcoins zal stromen en dat ETH de eerste keuze van beleggers zal zijn.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ethereum futures om institutionele interesse te wekken

Twee weken geleden kondigde de Chicago Mercantile Exchange (CME Group) aan dat het in februari 2021 gaat beginnen met het verhandelen van Ether futures. Dit zal een grote rol spelen bij het binnenhalen van institutioneel geld. CME was de eerste die Bitcoin Futures startte in december 2017, waardoor institutionele deelname aan BTC werd geactiveerd.

Het is zeer waarschijnlijk dat Ethereum zijn all-time high van $1400 in 2021 zal overschrijden, wat betekent dat we het komende jaar naar een prijsstijging van bijna 100% kijken.


Andere altcoins

Behalve Ethereum zijn er nog enkele andere altcoins die de moeite waard zijn om in de gaten te houden. Litecoin is naar voren gekomen als een formidabele investering die de afgelopen maand met 90% is gestegen. Andere munten zoals Polkadot en Chainlink hebben dit jaar ook goede vorderingen gemaakt. Bovendien voert Cardano grote verbeteringen door in zijn blockchain-fundamentals.

De toekomst van Ripple’s XRP is echter nog niet zo zeker. De recente SEC-rechtszaak tegen Ripple zou kunnen leiden tot een lelijke oorlog tussen de toezichthouder en de blockchain-startup. Beleggers zullen waarschijnlijk afwachten totdat er meer duidelijkheid over deze kwestie komt.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top