Newsbit

Ripple (XRP)

Aantal XRP-whales daalt vanwege rechtszaak tegen Ripple

Ripple (XRP)

XRP-whales gooien massaal de handdoek in de ring nadat de SEC aankondigde een enorme rechtszaak tegen Ripple te starten.


Aantal grote XRP-adressen krimpt

Het aantal XRP-whales daalde als gevolg van de aankondiging dat de SEC Ripple beschuldigde van het uitvoeren van een niet-geregistreerd effectenaanbod. Volgens gegevens zijn het aantal investeerders met tien miljoen XRP tokens of meer aan het krimpen sinds het nieuws over de lopende zaak tegen Ripple bekend werd gemaakt.

Het team van Santiment deelde hun observatie via onderstaande verklaring. De bijbehorende grafiek toont een vermindering van XRP-whales aan.

“Het aantal kleine XRP-adressen dat wordt aangemaakt, blijft groeien sinds de aankondiging van de Ripple-rechtszaak van gisteren. Het aantal grote adressen neemt echter af. Er zijn 18 adressen met 10M+ tokens minder sinds het nieuws uitbrak.”

Het aantal XRP-adressen – Bron: Santiment

SEC bevestigt rechtszaak tegen Ripple

De SEC heeft bevestigd dat het aanklachten heeft ingediend tegen Ripple en twee leidinggevenden – Brad Garlinghouse en Chris Larsen. Het gaat om het uitvoeren van een niet-geregistreerde security offering van $1,3 miljard.

De directeur van de handhavingsafdeling van de SEC, Stephanie Avakian, legde dit verder uit. Ripple en de twee bazen hebben miljarden XRP aan particuliere beleggers verkocht zonder voldoende informatie over hun kernactiviteiten te verstrekken.

“We beweren dat Ripple, Larsen en Garlinghouse hun doorlopende aanbod en verkoop van miljarden XRP aan particuliere beleggers niet hebben geregistreerd. Hierdoor kregen potentiële kopers geen adequate openbaarmakingen over XRP en Ripple’s activiteiten. Ook is er geen sprake van belangrijke langdurige bescherming die fundamenteel is voor ons publieke marktsysteem.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


XRP blijft dalen

De waarde van XRP blijft dalen, waardoor de winsten als gevolg van de Flare Networks snapshot ongedaan worden gemaakt.

Voordat Brad Garlinghouse het nieuws vertelde dat de SEC van plan was Ripple aan te klagen, verhandelde een XRP token rond de $0,57. De munt zakte al snel naar de ondersteuningszone van $0,45. Deze zone brak zodra de SEC de beschuldigingen tegen Ripple bevestigde.

Op dit moment wordt XRP verhandeld tegen $0,32. Dit is dus een daling van 60% ten opzichte van de recente tweejarige piekwaarde van $0,80 die is vastgesteld vanwege de hype rond de Flare airdrop. XRP is nog niet buiten gevaar en deze lijn zou zich de rest van de week voort kunnen zetten.

In termen van macroniveau’s van ondersteuning zou XRP steun kunnen vinden op $0,32, $0,30, $0,28 en $0,25. XRP zou echter ook kunnen blijven dalen, aangezien investeerders zich meer richten op de keerzijde van de rechtszaak dan op de mogelijkheid dat Ripple wint of een schikking accepteert.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top