Ethereum

Ethereum prijs stijgt terwijl DeFi markt $1 miljard bereikt

Ethereum lijkt de afgelopen dagen wel een goederentrein die maar door blijft denderen. Ook vandaag stijgt de ETH koers weer gestaag. Ook de DeFi markt bereikt vandaag een belangrijke mijlpaal. Er zit vandaag namelijk voor het eerst meer dan 1 miljard dollar opgeslagen in vergrendelde tokens.


Ethereum prijs stijgt met 67%

Ethereum blijft dus goed presteren en ligt momenteel zelfs boven de $220 dollar. Hiermee bereikt de munt haar hoogste punt in vier en een halve maand tijd. Sinds dat de $200 dollar drempel is overschreden lijkt weinig de munt nog tegen te houden. In 7 dagen tijd is de Ethereum koers met meer 19 procent gestegen.

Als we nog iets verder uitzoomen, naar de YTD prestaties van de grootste altcoin, komt er een nog indrukwekkender getal uit. De Ethereum prijs is sinds 1 januari 2020 tot nu met meer dan 67 procent gestegen. Hiermee is het de best presterende altcoin in de top 10.

Zelfs met zulke indrukwekkende winsten in 2020, staat Ethereum ver achter op zijn grote broer (de Bitcoin) in termen van volledig herstel. We zouden zelfs nog steeds kunnen stellen dat de munt zich in een bearmarkt totdat de koers de $400 dollar overtreft. Dit niveau wijst namelijk op een trendbreuk op de lange termijn.


DeFi markt bereikt $1 miljard

De stijging van de ETH-prijzen is goed nieuws voor de gedecentraliseerde financiële markten, ook wel DeFi markten genoemd. Dit omdat er vandaag een historische mijlpaal is bereikt. Er is nu meer dan $1 miljard dollar gelocked in de DeFi-markten.

Mede-oprichter van Electric Capital, Avichal Garg, vergeleek de prestatie met een fintech-startup die in slechts twee jaar een miljard dollar aan leningen onttrok.

In een jaar tijd is de totale waarde van tokens dat vergrendeld is in DeFi met meer dan 260% gestegen. Sinds dezelfde tijd vorig jaar is de totale waarde vergrendeld in DeFi met meer dan 260% gestegen. De huidige mijlpaal van $1 miljard werd ergens dit jaar verwacht, maar de stijging van de Ethereum-prijzen heeft het de boost gegeven die nodig is om er nog sneller te komen.

Hoe meer ETH vast komt te zitten in DeFi, hoe groter het potentieel om de basis te worden voor een nieuw financieel landschap. De DeFi markt toont aan hoeveel potentieel het Ethereum netwerk heeft. Analist Josh Rager vindt de ETH markt zo bullish dat hij vertelt dat je spijt krijgt als je nu geen Ethereum tokens koopt.