Ethereum

Je krijgt spijt als je nu geen Ethereum koopt voor $200

Crypto handelaar en Twitteraar, Josh Rager, heeft erop gewezen dat met al het bullish nieuws rond Ethereum, de huidige prijs van $200 een koopje kan zijn.


De deal van de eeuw

Ethereum investeerders lijken zich te kunnen verheugen op wat komen gaat. De Ethereum koers is na 5 lange maanden eindelijk weer boven de $200 gekomen. Crypto handelaar Josh Rager maakt duidelijk dat Ethereum met $200 nog steeds 85,88% lager is dan het hoogste punt ooit dat behaald werd in januari 2018. De ETH koers lag toen rond de $1.417,38 dollar. Daarmee kan Ethereum een geweldige aankoop zijn op lange termijn.

Er zijn een aantal bullish factoren die de prijs omhoog lijken te stuwen. Zo zien we een verbazingwekkende opkomst van DeFi en een snelle ontwikkeling van Ethereum 2.0. Deze factoren in acht genomen lijkt de munt klaar te zijn voor een enorme koersstijging.

Afgezien van de technische vooruitgang die wordt geboekt, creëert DeFi een enorme vraag naar Ethereum zelf. Ethereum is het onderpand achter alle DeFi contracten. Voorbeelden hiervan zijn MakerDAO, Compound, Dharma, DyDx en nog vele anderen.

Al deze platforms bieden gebruikers toegang tot bank-achtige diensten via smart contracts zonder tussenpersonen. Op deze manier kunnen ze onder andere geld uitlenen, rente verdienen en handelen. Het enige wat de platforms nodig hebben is de Ethereum blockchain. Door de stijgende vraag naar ETH tokens kunnen de prijzen flink stijgen.

Afgezien van de stijgende vraag naar Ethereum zien we een grote toeloop van investeerders. De investeerders proberen de 32 Ethereum tokens te verzamelen. Deze 32 ETH zijn nodig om deel te nemen aan het staken op Ethereum 2.0. Op dit moment wordt staken alleen live gedaan op test netwerken, zoals Prysm en Lighthouse, maar zodra het live gaat op het Ethereum 2.0 netwerk, kunnen we vuurwerk verwachten.


Zullen de Ethereum beleggers roekeloos gaan inzetten?

Als het BTC Lightning Network een indicator is voor het gedrag van investeerders dan is het mogelijk dat beleggers roekeloos beginnen te kopen. Dit terwijl het ETH 2.0 netwerk nog in ontwikkeling is. Tijdens de aankondiging van het BTC Lightning network zagen we investeerders hetzelfde doen.

De Ethereum Foundation heeft veel goed nieuws uitgebracht over de voortgang van de controle van het smart contract voor het storten van Ethereum voor Ethereum 2.0. De code is geanalyseerd door middel van formele verificatie en kent geen overduidelijke fouten.

Een andere grote aankondiging is het feit dat de beacon chain van Ethereum 2.0 wordt geoptimaliseerd voor prestaties. De beacon chain gaat de belangrijkste blockchain worden waar de verschillende shards van Ethereum 2.0 gesynchroniseerd worden.

Naast de technische vooruitgang die is geboekt op het gebied van de smart contract code en de beacon chain, werken Consensys en de Foundation de details uit over het normaliseren van de manier waarop de shards van Ethereum 2 communiceren en synchroon blijven met elkaar. Dit is een enorme vooruitgang voor de schaalbaarheid van Ethereum.

De beperkte schaalbaarheid van Ethereum was een van de belangrijkste knelpunten in de prestaties van de huidige Ethereum. Dit is een van de problemen die Ethereum 2.0 wil oplossen.