Ethereum, Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 1 juni 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag grafiek

Afgelopen week is Ethereum naar de $3.000 gestegen maar vervolgens weer afgewezen. Dat resulteerde in een koersval terug naar de daily horizontal op $2.150. Er is daarmee een higher low gezet. Om de trend weer bullish te krijgen is het nodig dat er weer een higher high gezet gaat worden.

De ema’s staan nog gunstig voor de bulls. We zien weerstand op de ema55 en support op de ema100. De rsi heeft het er een beetje moeilijk mee. De rsi zit namelijk vast onder het 50 niveau en weet nog maar net boven de ema te blijven.

ETH dag grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4 uurs-grafiek

Vooralsnog lukt het ETH niet om hier een higher high neer te zetten. De ema’s staan bearish op de 4-uurs grafiek en we zien het momentum nog niet afnemen. Wel is de koers boven de ema55 gekomen en biedt deze nu support. Dit is wellicht de eerste stap richting bullish momentum.

De rsi heeft zowel de ema als het 50 niveau mooi bullish weten te kruisen. En we zien tevens de ema ook het 50 niveau kruisen. De rsi ligt er perfect bij voor een move voor de bulls.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 1 uur-grafiek

De eerste positieve tekenen kunnen we hier, op de 1-uur grafiek, al waarnemen. Zo is de ema55 de ema100 bullish gekruist en bevindt de Ethereum koers zich al boven alle ema’s. De rsi heeft het hier op dit timeframe wat moeilijker mee. Die is namelijk onder de ema gedoken en is nu op weg naar het 50 niveau.

ETH 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Zolang ETH de paarse lijn niet kan flippen acht onze analist de is er een daling richting de $2.000-zone mogelijk. Wanneer de paarse lijn geflipt kan worden naar support kan de koers echter flink gaan stijgen. We kunnen dan naar de volgende levels gaan kijken:

Als eerst zal ETH wat weerstand ondervinden rond $3.200 en daarboven ligt weer weerstand rond $3.500. Op de 4-uurs grafiek lijkt deze hele zone namelijk een orderblock. Vandaar dat onze analist verwacht dat daar weerstand zal liggen. Echter, hij geeft ook aan dat wannneer deze weerstand doorbroken is, het waarschijnlijk ook voor een sterke ondersteuning zal zorgen.