Ethereum, Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 13 juli 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag-grafiek

Etheruem heeft de $2.600 niet bereikt. De koers is namelijk niet verder gekomen dan de $2.400. Sinds ETH dit niveau heeft bereikt is de prijs weer teruggezakt naar de psychologische $2.000 grens.

Op de $2.400 is een lower high gevormd en theoretisch zouden we nu een higher low kunnen zetten als begin van een eventuele trendommekeer. Of dit gaat gebeuren gaan we verderop in de analyse bekijken.

Hoewel de ema’s nog bullish staan zien we dat de ema55 vandaag de ema100 bearish kan gaan kruisen. In gedachte houdend dat de candle nu op de ema200 ligt en er onder kan gaan sluiten is dat geen al te fijne bevinding. Ook de rsi heeft het er maar moeilijk mee. Deze bevindt zich onder de ema en onder het 50 niveau.

ETH dag grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 8 uurs-grafiek

Nadat de Ethereum koers is gereject op de middellijn van het Wyckoff patroon, waar tevens confluence ligt met de ema200, is de koers ook snel door de andere ema’s gezakt. Onze analist had dit graag anders gezien maar hij maakt zich nog geen zorgen.

De SC-lijn, die tevens confluence heeft met een daily level, is ook nog niet terug getest. Dit level moet gehouden worden wil het Wyckoff patroon geldig blijven. Zakken we hierdoorheen dan kan de Ethereum prijs nog wel eens een flink stuk gaan dalen. Het volgende daily niveau ligt dan namelijk rond de $1.350. Onderweg op 1.570 dollar kunnen we wel nog een klein beetje support vinden.

De rsi bevindt zich in een neerwaartse beweging richting het 30 niveau. Historisch gezien is de koers vanaf daar vaak gaan stijgen doormiddel van een bull div.

ETH 8-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4 uurs-grafiek

Op dit moment test Ethereum de breaker lijn terug en lijkt er een hammer te vormen. Echter kunnen we er ook een head and shoulders-patroon inzien waarbij de breaker lijn als neckline functioneert.

De bullish crossover van de ema55 op de ema100 heeft geen stand kunnen houden en ook de rsi is keihard gerejected op het 50 niveau en is vervolgens onder de ema gedoken. Mocht de head and shoulders gaan spelen dan kijken we naar een koersdoel van 1700 dollar. Dit zou niet gunstig zijn voor de Ethereum bulls.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Het is belangrijk om het daily level rond de $1.940 goed in de gaten te houden. Mochten we die verliezen dan is de kans aanwezig dat de head-and-shoulders formatie gaat spelen. Een short positie innemen bij de retest op de neckline is dan geen gek idee.

Aan de andere kant is het een goed teken als we het daily level kunnen behouden. Dan is het wachten totdat er weer een higher high wordt gezet. Vanuit daar zou de koers weer omhoog kunnen gaan.