Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 15 december 2020

Hoe staat de Ethereum prijs ervoor? Elke dinsdag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag-grafiek

Ethereum heeft vrijdagen een retrace naar de 530 dollar meegemaakt waar tevens de Fibonacci 0.618 zich bevindt. Er is op de dagelijkse grafiek een higher low gezet en de koers ondervindt momenteel weerstand van de 0.236 Fibonacci level waar tevens confluence met de gestreepte trendlijnen de monthly en weekly opens.

De rsi is twee keer gebounced van de 50 lijn en is momenteel in gevecht met de ema om of bullish te kruisen of verder te rejecten. De lbr doet nagenoeg hetzelfde en we zien daar tevens het bullish momentum toenemen. De macd is ook onderweg naar een test en we zien daar tevens het bearish momentum afnemen.

ETH dag- grafiek – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ethereum 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafien zien we, in het rood, een bullish triangle die gebroken is aan de bovenzijde. De trendlijn is nog niet getest en dit zou voor nu een perfect koop moment zijn aangezien we er confluence met de supportzone zien en net boven de Fibonacci 0.5. Echter, momenteel stoeit de koers met de EQ van de range waar ETH zich momenteel in bevindt.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 1-uur grafiek

Op de lagere timeframe bevindt de ETH koers zich in een zijwaartse trend waarbij de EQ’s van beide timeframes op dezelfde lijn liggen. De rsi laat al een lichte rejection van de ema zien en wordt momenteel ook onder de 50 lijn gedrukt. De lbr zit er al even wat verder onder maar heeft na de cross-over nog geen retest laten zien.

ETH 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Op de lange termijn is onze analist nog steeds bullish. De lage timeframes zorgen ervoor dat we ook op de korte termijn wat voorspellingen kunnen doen. Breekt Ethereum de range op de 1h aan de onderzijde, dan is het meest voor de hand liggende scenario dat we de bottom range van de 4h gaan bezoeken op 550 – 565 dollar. Dit zou een perfect inkooppunt zijn voor longterm.

Echter, om echt bullish te worden op Ethereum zal de bovenzijde van de range (610 – 622 dollar) op de 4h gebroken en eventueel getest moeten worden. Tot die tijd verwacht onze analist verdere zijwaartse beweging. Maar mocht de koers ook onder de 4h range low komen dan is $500 major support.