Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 16 maart 2021

Benieuwd hoe de Ethereum prijs ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag grafiek

De Ethereum koers is de afgelopen dagen redelijk stabiel gebleven. De grootste altcoin heeft de gehele week al degelijk support gehad van de fibonacci 0.236 ter hoogte van de $1.740 dollar. Dit niveau benoemde we vorige week al als supportzone.

De ema’s staan nog steeds in het voordeel van de bulls. De rsi is even onder de ema gedoken maar dat is nog niet iets waar onze analist zich druk om zal maken. Zolang we boven de 50 niveau blijven in het neutrale gedeelte is er niets aan de hand.

ETH dag grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

Het orderblock op de 4-uurs grafiek weet goed stand te houden nadat deze is doorbroken met de uitbraak van de head and shoulders. De ema’s zijn bullish gekruist en trend blijft mooi stabiel.

Nadat er een higher high is gezet op de grafiek is er een dubbele bodem op het orderblock weggezet. De ema100 heeft ook hier voor support gezorgd. De rsi zit tegen het 50 niveau en de ema aan te traden. Een bullish cross-over zou ideaal zijn om deze ligt zijwaartse beweging te doorbreken en een aanval op de All Time High te doen.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 1-uurs grafiek

Op de 1-uurs grafiek is een prachtige bull divergentie te zien. De Ethereum koers heeft daarna vrijwel direct de lokale structuur gebroken. Wel zijn de ema55 en 100 bearish gekruist. Maar gezien de ema100 en 200 niet verder naar elkaar toe trekken verwacht onze analist dat dit voor korte duur zal zijn.

De rsi is na het vormen van de divergentie ook als omhooggeschoten door de ema en het 50 niveau.

ETH 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Wanneer de breaker op de 1-uur grafiek grafiek terug getest gaat worden en als support gaat dienen, is ETH onderweg om zijn ATH aan te vallen. Op de lange termijn ligt er support rond de $1.740. Als dit niveau doorbroken wordt kan de prijs dalen tot $1.450. De huidige All Time High is vanzelfsprekend de weerstand die Ethereum tegen gaat komen.