Prijsanalyse

Newsbit 02-03-2021 10:14 leestijd 1 - 3 min

Ethereum prijsanalyse 2 maart 2021

Benieuwd hoe de Ethereum prijs ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum daggrafiek

Het eerste inefficiency block is inmiddels gevuld en zet voor alsnog een higher low neer. Maar of de daling nu daadwerkelijk achter de rug is gaan we vandaag bekijken op meerdere timeframes. De ema’s staan op de daggrafiek bullish, echter neemt de trend iets af. De rsi bevestigd de afnemende trend en bevindt zich al onder het 50 niveau en onder de ema.

ETH daggrafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

De vier-uurs grafiek ziet er op het moment van schrijven niet zo sterk uit. Er worden lower lows en lower highs neergezet. We zien ook dat de ema’s bearish zijn gekruist en zorgen momenteel alle drie voor weerstand. De rsi staat wel in het voordeel van de bulls en loopt gestaag omhoog.

Als we goed kijken kan er een local higher high gezet worden. Echter geeft onze analist wel aan dat het belangrijk is om een bevestiging te zien door middel van een higher low.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 1-uurs grafiek

Op de 1-uurs grafiek zien we mogelijk de eerste signalen voor een mooie stijging. Zo is de lokale structuur gebroken met een higher high en daaropvolgend een higher low. De ema’s staan bearish maar lijken bullish te willen gaan kruisen. De Ethereum koers is momenteel in gevecht met de ema200 om die als support te gaan flippen. De rsi bevindt zich in een falling wedge-patroon en ligt boven het 50 niveau.

ETH 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

De ETH-koers lijkt weer te willen stijgen maar erg duidelijk vindt onze analist het nog niet. De $1.300 – $1.400 dient als ondersteuning en de lokale weerstand ligt op $1.675 en daarboven op de All Time High van $2.030.