Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 23 maart 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag grafiek

De 1740 dollar support die we vorige week hebben besproken heeft geen stand kunnen houden. Gisteren heeft Ethereum een candle close onder dit niveau gehad en vandaag opent de dag ook niet erg positief.

Vooralsnog zien we de ema55 support bieden maar hoe lang de EMA55 dat kan houden gaan we verderop in de analyse bekijken. De rsi zit onder de ema en 50 niveau en is dus dus in het voordeel van de bears.

ETH dag grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we dat de zone is doorbroken en de koers ook gelijk door de ema200 is geknald waar het nu weerstand van ondervindt. De ema’s draaien behoorlijk richting de bears en een cross-over lijkt er aan te gaan komen. Ook de rsi is ruim in het voordeel van de bears en ligt nu op het 30 niveau. Mogelijke supportzones die we tegen kunnen gaan komen bij een daling zijn de paars/rode lijnen op de grafiek.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 1-uurs grafiek

Op de 1-uurs grafiek is een bull div te zien die wel eens voor een kleine opleving kan gaan zorgen naar het inefficiency block. Dit zal tevens een golden pocket retrace zijn voor een verdere prijsdaling. De ema’s staan behoorlijk bearish op deze grafiek. Een terugtest van de ema’s zou mooi overeenkomen met de fibonacci levels.

ETH 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Het lijkt erop dat de ETH-koers de komende tijd zal gaan dalen. Onze analist verwacht dat de prijs kan dalen richting de volgende levels: $1.605 – $1.537 – $1.434. Ondanks dit pessimistische vooruitzicht bestaat er een kans dat de prijs toch zal stijgen. Daarvoor is het wel belangrijk dat de $1.800 zone geflipt wordt.