Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 26 januari 2021

Na gisteren flink te zijn gestegen zakt de koers vandaag weer terug. Wil jij weten hoe de Ethereum koers ervoor staat? Elke dinsdag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum daggrafiek

Gisteren heeft Ethereum zijn All Time High opnieuw gebroken met ongeveer 50 dollar. Echter, de altcoin heeft niet boven deze oude ATH kunnen sluiten. De koers bevindt zich nog keurig binnen de parabolische trendlijn tussen de oude ATH van $1427 en major resistance op $1238, maar we kunnen ook een bearish divergentie waarnemen. Zal deze gaan spelen of zal de koers er maling aan hebben en verder stijgen? We gaan het vandaag eens analyseren op diverse timeframes.

ETH daggrafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

Het rising wedge-patroon die we in de vorige analyse besproken hebben heeft gespeeld en heeft gezorgd voor een daling van plus minus 20%. Daarna is er een top gecreëerd die gelijk is aan de vorige top. Er zou op dit moment een higher low neergezet kunnen worden maar dat moet vandaag gaan blijken.

De ema’s staan bullish maar bewegen zijwaarts. Vooralsnog geen reden om je zorgen te maken. We zien dat de rsi ook netjes boven de 50 blijft en zelfs weer licht naar boven begint af te buigen terwijl de ema juist naar beneden afbuigt. Wanneer de rsi de weerstand van de ema kan doorbreken zal dit gunstig zijn voor een verdere stijging.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ethereum 1-uurs grafiek

Op de 1-uurs grafiek zien we neerwaartse compressie ontstaan waarbij de Ethereum koers momenteel support krijgt van de demand zone (paars) en de ema200. De ema55 en 100 zorgen op dit moment voor weerstand maar staan nog in bullish stand.

De rsi zit tegen behoorlijk wat weerstand aan van de 50 lijn en de ema. Wel zien we een higher low op de rsi wat mogelijk een 1ste signaal kan zijn voor een trendommekeer.

ETH 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Wanneer we op de lagere timeframes de demand zone verliezen dan ligt het laatste beetje hoop rond de parabolische trendlijn die confluence heeft met de ema200. Als daar geen support op gevonden wordt dan is een daling naar het major support op $1.238 zeer aannemelijk. Daaronder kunnen we kijken naar de $1.050 – $1.100. Weerstand ligt nog steeds op de $1.427 die eerst geflipt moet worden op de HTF om verder omhoog te kunnen kijken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten