Ethereum, Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 27 juli 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag-grafiek

Net als BTC bevindt Ethereum zich ook in een range die gevormd is op de daily. Deze range bestrijkt het gebied tussen de 1942 en 2858 dollar. Nadat de ‘range low’ weer was opgezocht is de koers gestegen en is er een dubbele bodem gevormd.

Op de range low zien we dat de rsi ook de ema heeft weten te doorkruisen. Deze bevindt zich momenteel boven het 50 niveau. De ema’s staan nog in bear stand. De ema55 biedt nu weerstand met de ema100 er vlak boven. Als de bulls even doorzetten dan is er een grote kans dat de ema55 de ema100 bullish gaat kruisen.

ETH dag grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4 uurs-grafiek

Het wyckoff patroon die we vorige analyse deelde speelt mooi uit. Nadat we in de ST van fase B zijn geweest is de Ethereum koers, volgens plan, richting de weerstand gestegen waar hij momenteel tegen gehouden wordt.

Zoals je ook kunt zien bevindt de koers zich momenteel op een orderblock en zien we de ema55 alweer bullish staan t.o.v. de ema100. De rsi ziet er echter niet zo bullish uit. Deze is flink door de ema gezakt en heeft een duikvlucht genomen richting het 50 niveau.

Vanuit het Wyckoff oogpunt kunnen zich nu twee scenario’s gaan spelen. Deze twee scenario’s bespreken we hieronder in de conclusie.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie met scenario’s

Aangezien onze analist bullish is zijn beide scenario’s die hier beschreven worden ook bullish. Er zit echter wel een behoorlijk gat tussen beide scenario’s, dus zomaar instappen is geen goed idee. Het meest mooie scenario is dat ETH de groene pijl, die te zien is in de onderstaande grafiek, zal volgen. In dat geval dalen we nog richting de breaker (orderblock in de bovenstaande grafiek) om er vervolgens hard vanaf te bouncen om zo de AR te claimen. Wanneer dit lukt en de SOS volgt dan is de weg naar de $3K weer helemaal open.

ETH scenario grafiek – Bron: Tradingview

In het slechtste geval volgt de koers de oranje pijl en komt de ETH-prijs onder de breaker terecht en doet een bearish retest. In dat geval is de kans groot dat er nog liquiditeit gehaald gaat worden aan de onderkant van het patroon. Dit zou voor de mensen die nog geen positie hebben kunnen nemen de ideale plek zijn om hu longterm positie te gaan aanvulle