Ethereum, Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 28 september 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum week grafiek

We bevinden ons nu op de eerdergenoemde 2900 dollar grens. Op de weekgrafiek ligt de Ethereum koers, nadat het een dubbele top heeft gezet, nog boven de trendlijn op de Fib level 0.382. De ema’s staan nog prima maar de rsi is onder de ema gedaald en is nu dalende naar het 50 niveau en zal deze waarschijnlijk gaan testen.

ETH week grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum dag grafiek

Het leek er even op dat het orderblock geflipt zou worden. Echter was de rsi al onder de ema en 50 niveau gedaald waardoor de kans op een succesvolle flip behoorlijk af was genomen. En inderdaad. De Ethereum koers is teruggezakt tot zelfs aan de 2650 dollar.

Ook is de ETH prijs vorige week onder de ema55 gebleven wat niet erg gunstig is voor de bulls. De koers hangt nu rond de 2900 dollar grens met het volgende support op $2.650 en daarna op $2.390. De rsi ligt er ook niet positief bij. Onder de ema en onder het 50 niveau.

ETH dag grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek zit de Ethereum prijs vast in een range tussen de $2.750 – $3.150. Ook trade de grootste altcoin op dit moment onder de ema’s. De VPVR geeft ook behoorlijk wat weerstand aan maar de rsi weet wel boven de trendlijn te blijven. Echter staat de rsi wel zwak zo onder de ema en onder het 50 niveau.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Voor een mooie move naar boven moet Ethereum uit de eerdergenoemde range van $2.750 – $3.150 breken. Het mooiste zou natuurlijk zijn als er op de 4-uurs grafiek een higher low wordt gezet om dan een Higher High te maken, maar onze analist verwacht eerder dat we nog een keer de $2.600 op gaan zoeken. Als dit niveau geen standhoudt ligt de volgende support zone rond de $2.390.