Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 29 december 2020

Hoe staat de Ethereum prijs ervoor? Elke dinsdag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum week-grafiek

Ethereum gaat gestaag door met stijgen en het zal dan ook wel niet lang meer duren voordat het volgende weerstandsniveau op 818 dollar wordt bereikt. Op de VPVR rechts zien we ter hoogte van de monthly open een kleine spike die als local support kan gaan dienen. Verder is er vrij weinig nieuwe informatie te vinden op de weekgrafiek ten opzichte van de analyse van vorige week.

ETH week- grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 12-uurs grafiek

Op de 12-uurs grafiek lijkt er een retrace gaande te zijn nadat de ETH koers de rode trendlijn heeft gebroken. Wordt deze op de lagere timeframe getest of gaat ETH toch nog iets dieper richting de supportzone die tevens confluence heeft met de Fibonacci 0.382?

Op deze grafiek is tevens goed te zien op de VPVR dat rond de monthly open degelijk support ligt die tevens confluence heeft met de Fibonacci 0.618 en ema55 welke vaak wordt terug getest en een run opwaarts. De rsi is afgewezen op de 70 en is nu onderweg de ema te gaan testen. We zien de lbr erachter aan huppelen om hetzelfde te gaan doen.

ETH 12 uurs- grafiek – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ethereum 4-uurs grafiek

De 4-uurs candle lukt het niet om boven de rode trendlijn te sluiten. Wel krijgt het vooralsnog support van de Fibonacci 0.236. Hier zie je tevens dat er een klein orderblock is ontstaan die nog mogelijk voor local support kan dienen.

De Ethereum koers staat ver van de ema’s af wat een mogelijke test op de ema’s kan betekenen. Kijkend naar de rsi dan zien we dat die ook onder de ema is gedoken. Meten we de laatste wave up op de 4h dan zien we dat de golden pocket hier confluence biedt met de eerdergenoemde ondersteuningszone en de 12h Fibonacci 0.382.

ETH 4 uurs- grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Op de lage timeframes zal de Ethereum prijs waarschijnlijk eerst iets gaan dalen richting de supportzone op 650 – 670 dollar. Mocht deze ondersteuning het op de één of andere manier niet houden dan is het eerstvolgende ondersteuning rond de monthly open. Aan de andere kant is er een kleine kans dat het kleine orderblock op de 4h nu support gaat geven en we misschien vandaag of morgen nog wel de 818 dollar gaan zien.