Ethereum, Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 3 augustus 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag-grafiek

Afgelopen week heeft Ethereum alleen maar groene dagen gekend en daardoor bevindt de munt zich aan de bovenkant van de range. Vandaag zien we echter, voor het eerst in twee weken, een rode candle (zwart op de onderstaande grafiek). We kunnen daardoor een kleine adempauze verwachten, maar voor de lange termijn ziet het er goed uit. Deze adempauze zie je goed terug op de rsi. Die is namelijk rond het 70 niveau weer terug naar beneden gedrukt en test momenteel de opwaartse ema terug.

De ema100 en 200 zijn altijd in bull stand gebleven echter de ema55 t.o.v. de ema100 niet maar daar kan één deze dagen wel verandering in komen. De ema55 ligt namelijk strak aan de onderkant van de ema100.

ETH dag grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 8 uurs-grafiek

We kunnen op de 8 uurs grafiek spreken van een duidelijke rejection op het 2649 dollar niveau. Daardoor kunnen we nu de Fibonacci tool gebruiken om de impulse wave te meten. Als we dat doen zien we gelijk dat de 0.5 – 0.618 levels samenvallen met de horizontale level op 2.390 dollar wat de bovenzijde is van de supply zone.

Kijkend naar de ema’s dan zien we dat de ema55 nu ook door de ema200 is gegaan in het voordeel van de bulls en dat alle drie de ema’s support bieden en confluence hebben met de supply zone. De rsi ziet er echter wat minder aantrekkelijk uit. Deze is flink door de ema en het 70 niveau gezakt en lijkt in een duikvlucht te zitten. Hopelijk houdt het 50 niveau en kan de rsi zijn weg naar boven weer vinden.

ETH 8-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 8 uurs Wyckoff-grafiek

In de analyse van 13 juli heeft onze analist het Wyckoff patroon gedeeld. Deze is inmiddels prachtig aan het uitspelen, zoals je kan zien op onderstaande grafiek. Ook met de eerdere bevindingen, die je hierboven hebt kunnen lezen, komt dit patroon mooi overeen. Zo zou de groene box de LPS (Last Point Of Support) moeten gaan worden. Er ligt in ieder geval confluence genoeg.

Nu is het wachten tot de Ethereum koers daar is om naar de bovenkant van de range op 2.900 dollar te stijgen en die te gaan verbreken! De volgende weerstand die we dan tegen zullen komen is de 3.200 dollar grens.

ETH 8-uurs Wyckoff grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Zoals je waarschijnlijk al wel hebt opgemerkt is onze analist bullish. Echter, goede trader kijkt niet maar één kant op.

Het kan dus zo zijn dat, wanneer er geen ‘reversal signs’ komen, en de koers valt, er een bearish retest plaats zal gaan vinden richting de $2.100 – $2.180.