Ethereum, Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 31 augustus 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum maand grafiek

Morgen begint de nieuwe maand dus ook voor Ethereum kijken we vandaag naar de maandgrafiek. En die ziet er geweldig uit. Na vorige maand een tweezer bottom neergezet te hebben is de candle van deze maand mooi weggelopen. De ema loopt mooi mee omhoog en ook de rsi is stijgende nadat in juni/juli een retest is geweest op de ema.

Onze analist vertelt dat hij aan de hand van deze grafiek al wel kan stellen dat Ethereum op de lange termijn zeker een nieuwe All Time High gaat bereiken en waarschijnlijk gaat dat zelfs dit jaar al gebeuren. Dat de prijs flink omhoog kan schieten is te zien aan de target die onze analist noemt. Volgens hem is een ETH prijs van $8.300 haalbaar.

ETH week grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum dag grafiek

Het orderblock wordt momenteel voor de derde keer getest en vaak is het zo dat wanneer er meerdere keren achter elkaar een level getest wordt deze zwakker wordt. Een uitbraak uit dit orderblock lijkt er dan ook aan te komen. Het orderblock vormt samen met de groene trendlijn een ascending triangle met iets meer kans op een uitbraak aan de bovenzijde, wat een goed teken is.

Het bullish momentum zien we ook toenemen op de ema’s en tevens lijkt de rsi de ema bullish te kruisen. Wanneer de cross-over plaats vindt zal de rsi naar verwachting redelijk snel stijgen richting het bullish gedeelte.

ETH dag grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 8-uurs grafiek

Ook de 8-uurs grafiek ziet er prachtig uit voor de bulls. De ema55 en trendlijn weten mooi support te bieden en ook de rsi weet een spurt omhoog te maken.

ETH 8-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist is bullish en verwacht dat ETH spoedig een All Time High zal neerzetten. De groene trendlijn zal voor support moeten gaan zorgen maar zakt de koers er even doorheen dan is dat ook geen probleem. Major support ligt op de 2900 dollar grens. Weerstand wat geflipt moet gaan worden ligt net onder de 3400 dollar. Vanuit daar kan Ethereum een gooi gaan doen naar zijn hoogste punt ooit.