Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 6 oktober 2020

Hoe staan de ETH grafieken er deze week voor? Onze crypto analist zoekt het voor je uit in deze Ethereum prijsanalyse.


Ethereum weekly chart

Ethereum heeft op de weekgrafiek nog niet door de bear block weten te breken. Afgelopen week is de koers dan ook niet uit de range van de fib 0.5 en 0.382 gegaan. Ook bleef het weerstand ondervinden van de ema8 en is daaronder zelfs de candle close geweest. De rsi en de ema zijn wel iets dichter naar elkaar gekomen maar nog niet noemenswaardig genoeg. Gaan we deze week weer onder de ema8 sluiten en moeten we gaan kijken naar het bull block of gaan we eindelijk de bear block doorbreken? We gaan eens verder inzoomen.

ETH weekly chart – Bron: Tradingview

Ethereum daily chart

Op de daily chart zijn we een stukje naar beneden gegaan zoals verwacht. Na de hanging-man is er namelijk een daling geweest van ruim 9% waarbij er een bounce is geweest op de ema55. Deze candle van 4 dagen geleden zou wel eens een higher low kunnen zijn alleen is onze analist daar nog niet helemaal zeker van. We zien namelijk dat we pas sinds gisteren boven de ema8 zijn gesloten maar vlak daarboven ligt weerstand van de ema’s 21 en 55. Tevens zien we het volume ook flink afnemen en de rsi blijft maar onder de middenlijn zitten van plek wisselen met de ema. We gaan eens naar de 4h en 1h kijken wat we vandaag kunnen gaan verwachten.

ETH daily chart – Bron: Tradingview

Ethereum 4h chart

De 4 uurs-grafiek ziet er al iets positiever uit. Hier heeft ETH een mooie higher low neergezet nadat de stoplosses zijn getriggerd. Nu is het zaak om een higher high te gaan creëren. Daarvoor moet ETH door het blauwe block heen. Wanneer dit gebeurt zal hoogstwaarschijnlijk de highs die zich in het gele block bevinden getest gaan worden. Hier zien we ook confluence met het volume profiel (links op de chart). Ook kunnen we zien dat de sma100 onder de koers aan het kruipen is. Dit is positief voor een opwaartse move. De rsi loopt nog steeds naar het boven te samen met de ema die vaak getest wordt door de rsi.

ETH 4H chart – Bron: Tradingview

Ethereum 1h chart

Ook op de 1-uur grafiek weet ETH steeds voorzichtig een higher low neer te zetten, maar een higher high lukt nog niet. Hierdoor is een ascending triangle gevormd. Dit patroon breekt net iets vaker uit naar boven dan aan de onderkant. We zien in het patroon het volume ook dalen wat bij het patroon past. Op deze timeframe probeert de sma200 als support te gaan dienen maar weet nog niet echt stand te houden.

ETH 1H chart – Bron: Tradingview

Het mooiste zou zijn als we op dit timeframe een higher high gaan maken wat een goeie voorbode is op een higher high op de 4h. Kijkend naar de rsi dan zien we dat de flink is teruggedrukt door de trendlijn en momenteel ook weer onder de middenlijn duikt.