Newsbit

ethereum

Ethereum prijsanalyse 29 september 2020

ethereum

Hoe staan de Ether grafieken er deze week voor? Onze crypto analist zoekt het voor je uit in deze Ethereum prijsanalyse.


Ethereum weekly chart

Ethereum heeft nog geen hele sterke weekly candle weten te printen. De koers zit vast onder de bear block en afgelopen week is de candle close ook onder de ema8 geweest. We hebben dus nog niet de eerder besproken higer low weten neer te zetten. Hoewel de rsi nog in neutrale zone bevindt zit die nog steeds tegen de weerstand van de ema aan te kijken. Gaan we komende week dan eindelijk het bear block doorbreken of gaan we toch nog even het bull block opzoeken. Laten we maar eens verder gaan inzoomen.

ETH weekly chart – Bron: Tradingview

Ethereum daily chart

Op de daily chart ziet het er naar uit dat we een stukje naar beneden gaan. De uptrend lijn is aan de onderzijde gebroken en gisteren ook flink getest. Er is vannacht een ‘hanging man’ geprint op de chart tegen de trendlijn en bear block aan in de golden pocket. Dit is toch behoorlijk wat weerstand dat bij elkaar komt. Het zou onze analist dan ook niet verbazen als ETH de ema200 die tussen $285 en $295 bevind gaat testen. Dit zou overeenkomen met een retrace naar de daily golden pocket die onze analist al in een eerdere analyse genoemd had.

De rsi ziet er ook niet sterk uit. Hij mag dan boven de ema bewegen maar lijkt al een behoorlijke tijd moeite te hebben om er ook daadwerkelijk bloven te blijven. De middenlijn (50 lijn) drukt de rsi keer op keer terug.

ETH daily chart – Bron: Tradingview

Ethereum 4h chart

Op de 4 uurs grafiek kunnen we nog een klein beetje bull power terugvinden. Maar of dat genoeg is dat zal de komende uren moeten blijken. Zo zien we de korte ema’s (8 & 21) nog gericht staan richting de bulls maar het lijkt erop dat dit de derde candle close onder deze ema’s gaat worden en de kans op een bearish crossover aanzienlijk wordt vergroot.

ETH 4H chart – Bron: Tradingview

Ook de rsi is door de ema gezakt en gebounced vanaf de middenlijn. Wanneer de koers nu een rejection op de terugtest van de ema gaat krijgen dan zal dit een goede bevestiging zijn van onze vermoedens op een kleine run down. Voorlopig kijkt onze analist de koers van ETH even aan voordat hij een positie gaat overwegen. Interessante levels waar hij momenteel naar kijkt zijn de daily golden pocket in de bull block of een uitbraak plus retest van de bear block. Zolang we op de higer timeframes (1D en hoger) boven de daily golden pocket blijven kun je ligt bullish zijn op ETH.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top