Ethereum, Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 7 september 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag grafiek

De $4K grens is afgelopen week bereikt. Hiermee is Ethereum boven het orderbock gekomen en is er een soort van top gezet. Wanneer we de Fibonacci toepassen zien we in één oogopslag dat de golden pocket confluence heeft met het orderblock. Deze uitbraak is een bullish move en bij een break-out wordt vaak de golden pocket niet eens terug getest maar gaat de retrace maar tot de fib 0.382 – 0.5.

Onze analist heeft dan ook een alert gezet op de 0.382 zodat hij daar langzaam kan gaan inladderen. De ema’s lopen mooi van elkaar af en de rsi bevindt zich nog in het bullish gedeelte. Wel daalt deze op dit moment wel. Het gaat wellicht het 70 niveau + ema testen om er support op te vinden.


Ethereum 8-uurs grafiek

Op de 8-uurs grafiek is een bear divergentie gevormd maar die is nog niet uitgespeeld. Er is eerst wat zijwaartse beweging geweest waardoor we wellicht een ‘Bart Simpson’ patroon gaan krijgen.

De Ethereum koers staat aardig van de ema’s af wat vaak duidt op een retrace terug naar de ema’s. Ook zien we dat de rsi onder de ema en het 70 niveau is gekomen en zal daar dus nu ook weerstand van gaan ondervinden. De VPVR geeft ook al aan dat er een behoorlijk gat zit tussen het punt waarop de koers zich momenteel bevindt en het orderblock.


Ethereum 4-uurs grafiek

Ook op de 4-uurs grafiek is de bear div zichtbaar en is de rsi al flink aan het dalen. We kunnen wel stellen dat de koers een beetje achter blijft. De kans is vrij groot dat de ETH koers verder zal dalen. We zien ook gelijk dat d eema100 (groen) confluence heeft met de Fib zone die als break-out zone beschouwd wordt en dat De ema200 (rood) confluence heeft met het orderblock.


Conclusie

Onze analist is nog altijd zeer bullish voor de lange termijn. Hij verwacht dan ook dat de $4.300 en $4.700 redelijk snel opgezocht kunnen gaan worden. Dit zijn de Fibonacci targets -0.272 en -0.618 die je op bovenstaande grafieken kunt zien.

Op de kortere termijn verwacht hij wel een daling van Ethereum minimaal richting $3.600 maar mooier zou misschien wel zijn om ergens tussen de $3.200 en $3.400 uit te komen.