Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 8 december 2020

Hoe staat de Ethereum prijs ervoor? Elke dinsdag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag-grafiek

We beginnen deze week bij de dagelijks grafiek van Ethereum aangezien op de wekelijkse grafiek weinig nieuwe informatie te vinden is. Op de daily zien we nog steeds een higher low en een higher high, hoewel de laatste flink in kracht aan het afnemen is. We zien ook dat op de drie indicatoren er een bear divergence gevormd is en we zien ook gelijk het bearish momentum iets toenemen. 

De laatste impulse wave, gemeten met de Fibonacci, zien we een golden pocket net boven de horizontale supportlevel (oranje) liggen. Een retrace hiernaartoe ($500 – $530) is mogelijk. Als dat gebeurt moet je rekening houden dat de koers voor korte duur nog iets dieper zal zakken om liquiditeit op te halen onder de wick waar de 1 level van de Fibonacci staat. De ema100 zal dan waarschijnlijk getest gaan worden. Hier is tevens confluence met de rode supportzone en de trendlijn (blauw).

ETH dag- grafiek – Bron: Tradingview

Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Ethereum 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we dat er een dubbele top is gevormd (paars) waarna de ETH koers eigenlijk vrijwel direct de low en high in het rood heeft opgezocht. Met de dalende trendlijn aan de bovenkant kan dit samen een decending triangle gaan vormen met net iets meer kans op een uitbraak aan de onderzijde.

Op de VPVR is goed te zien dat er aardig wat weerstand is op het niveau waar momenteel getrade wordt. Daaronder zit een behoorlijk gat naar de Fibonacci levels 0.786 en 0.861. Ronde de 0.618 zien we ook nog een spike support liggen maar die zal zoals het nu lijkt overgeslagen gaan worden.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 1-uur grafiek

Op de lagere timeframe zien we ook een decending triangle waarbij de local support net getest is. De ema55 en ema100 zijn bearish gekruist en ook op de rsi, lbr en macd zien we dat de bulls het er moeilijk mee hebben.

Op de VPVR zien we hier nog iets beter dan op de 4h dat er behoorlijk wat weerstad boven de koers van ETH zit en onder ons een behoorlijk gat zonder enig vorm van support.

ETH 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Voor de komende dagen verwacht onze analist een retrace van ETH naar 530 dollar. Ook acht hij de kans groot dat de 500 dollar grens ook nog bezocht gaat worden. Zolang we dat niveau kunnen vasthouden blijft hij op de lange termijn nog altijd bullish op ETH.