ethereum
Ethereum

Ethereum prijsvoorspelling 2030: Het enorme potentieel van ETH

Ethereum (ETH) maakte in de afgelopen week forse stappen in zijn koers. Het project steeg in de afgelopen week met bijna 14%. Dit gebeurde nadat ook Bitcoin (BTC) een forse stijging van meer dan 20% zag in dezelfde periode. 

Het project blijft ambitieuze beloftes doen, waarvan tot nu toe slechts een deel is ingelost. Investeerders  hopen erop dat het netwerk zijn potentieel volledig zal realiseren, wat een aanzienlijke waardering zou betekenen. Daarom werpen we vandaag een blik op hoe een mogelijke ETH waardering in de toekomst er uit kan zien, helemaal tot 2030.

De kracht van het Ethereum netwerk

Ethereum markeert een essentiële vooruitgang in de evolutie van blockchain technologie, door het efficiënter maken van diverse financiële processen. Het platform faciliteert de implementatie van smart contracts, die breed inzetbaar zijn over verschillende industrieën. Sinds 2020 hanteert Ethereum een proof-of-stake (PoS) consensus mechanisme, wat bijdraagt aan een veiliger en energiezuiniger netwerk.

Ethereum prijsvoorspelling 2030

Analisten van de crypto exchange Changelly voorspellen een significante waardestijging voor Ethereum in de komende jaren. Ze verwachten dat tegen 2025 de waarde van Ethereum al verdubbeld kan zijn ten opzichte van de huidige prijs. In het meest optimistische scenario zou binnen een jaar een toename van meer dan 142% mogelijk zijn, wat zou resulteren in een koers van $8.369.

De verwachtingen strekken zich uit tot 2028, waarbij de analisten voorzien dat Ethereum de $20.000 zal overschrijden. Afhankelijk van de marktontwikkelingen, zou de prijs zelfs kunnen oplopen tot $25.000 in hetzelfde jaar. Deze projecties impliceren een potentiële stijging van ongeveer 480% tot 620% ten opzichte van de huidige waardering van Ethereum.

Ether prijsvoorspelling voor de korte termijn

Raoul Pal, een bankier bij Goldman Sachs en erkend financieel expert, heeft zich recentelijk positief uitgelaten over de korte termijn vooruitzichten van de Ethereum (ETH) koers. Via een bericht op het X platform wees hij op een specifiek technisch analysepatroon, bekend als de ‘mega wedge‘. Dit patroon wijst mogelijk op een aanstaande aanzienlijke koersstijging van Ethereum in vergelijking met Bitcoin (BTC).

Dit ‘mega wedge’ patroon duidt op een mogelijke trendomkering na een periode van koersdaling. Hoewel Pal zelf geen exacte prijsvoorspellingen heeft gegeven, hebben sommige analisten, door gebruik te maken van Fibonacci retracement niveaus, gespeculeerd dat Ethereum zou kunnen stijgen tot prijzen rond de $3.400 of zelfs $4.000.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Ethereum of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Crypto analist: Groots moment aanstaande voor Ethereum
Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken
Ethereum’s aanbod voor het eerst niet meer deflatoir na recentste Dencun-upgrade
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken
Ripple in problemen: SEC verwerpt voorstel voor verlaging boete
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?