Sorry We Are Closed
Ethereum

Ethereum-privacyprotocol Nocturne Labs stopt met activiteiten

Nocturne Labs, een bekend Ethereum-native privacyprotocol, kondigt aan zijn activiteiten te staken. Dit besluit werd op openbaar gemaakt via een bericht op het sociale mediaplatform X. Nocturne werd ondersteund door prominente figuren in de cryptowereld, waaronder Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin.

Het besluit is onverwacht

Het bedrijf, dat vorig jaar nog een privacyprotocol had gebouwd, heeft besloten de onderneming te sluiten. Nocturne gaf geen specifieke redenen voor de beëindiging van zijn activiteiten.

Nocturne Labs had oorspronkelijk het doel om privé-accounts en -transacties in het Ethereum-ecosysteem te integreren. In oktober 2023 haalde het bedrijf $6 miljoen op in een seed-financieringsronde, geleid door Bain Capital Crypto en Polychain Capital, met deelname van Buterin.

Overgangsperiode voor gebruikers

Ondanks de sluiting kunnen gebruikers nog tot eind juni opnames uitvoeren via de Nocturne-frontend. Daarna zal het opnameproces overgaan naar een selfservice-systeem via GitHub, met gedetailleerde instructies over hoe fondsen kunnen worden teruggetrokken met behulp van de CLI-tool van Nocturne.

Het bedrijf schreef: “De frontend blijft open voor opnames tot eind deze maand. Vanaf daar zullen we het opnameproces omzetten naar selfservice via deze GitHub-repo met gedetailleerde instructies over hoe je fondsen kunt uitwerpen met behulp van onze CLI-tool.”

Daling in totale vergrendelde waarde

Nocturne heeft momenteel een totale vergrendelde waarde (TVL) van meer dan $129.000, een forse daling ten opzichte van de $455.000 die op 22 januari werd gerapporteerd toen de sluiting van Nocturne V1 werd aangekondigd. Deze cijfers zijn afkomstig van DefiLlama, een platform dat gegevens over gedecentraliseerde financiën (DeFi) bijhoudt.

Op 22 januari meldde Nocturne via een bericht op X: “Met meer toepassingen en bruikbaarheid geloven we dat de behoefte aan privacy weer zal ontstaan, maar tot die tijd richten we ons op de technische en gebruikersgerichte problemen die vandaag de dag van direct belang zijn. We zullen de komende maanden meer te delen hebben over het nieuwe product.”

Impact van de bredere cryptomarkt

De sluiting van Nocturne Labs komt te midden van verhoogde aandacht voor privacygerichte cryptocurrencyprojecten sinds augustus 2022, toen het cryptomixprotocol Tornado Cash door de Amerikaanse overheid op de zwarte lijst werd gezet. De ontwikkelaar van Tornado Cash, Alexey Pertsev, werd op 14 mei schuldig bevonden aan witwassen, ondanks dat Tornado Cash een non-custodial protocol is. Dit betekent dat de fondsen die via het protocol worden gemixt, nooit door het protocol zelf worden beheerd.

Ethereum nieuws

VanEck voorspelt Ethereum koers van $154.000
Grote financiële speler toont interesse in Bitwise Ethereum ETF
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen