ethereum crash
Nieuws

Ethereum Proof-of-Work fork al met 86 procent gedaald

De Proof-of-Work versie van Ethereum heeft niet de start gekregen waar het op hoopte. In de afgelopen 7 dagen is het project 30 procent van zijn koerswaarde verloren en vanaf de all-time high van 3 september zelfs 86 procent.

Wat is Ethereum Proof-of-Work?

Ethereum Proof-of-Work is een wanhopig initiatief van een groep miners die geen afscheid wilden nemen van hun mining hardware. Ergens is dat logisch, want deze groep heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd om het netwerk van Ethereum te beveiligen. Nu draait Ethereum natuurlijk op Proof-of-Stake en probeerden de miners de gemeenschap over te halen om bij Proof-of-Work te blijven.

Als we naar de koersen van beiden assets kijken, dan is het veilig om te zeggen dat ze daar niet in geslaagd zijn. Op het moment van schrijven handelt ETHW op een koers van 8,08 dollar en het grote Ethereum op ruim 1.300 dollar. De kans is heel klein dat de Proof-of-Work versie dat enorme verschil plotseling goedmaakt. Tenzij blijkt dat Proof-of-Stake ineens niet werkt, is de Proof-of-Work versie van Ethereum gedoemd om te mislukken.

Het bijzondere aan deze technologie

Ook al is Ethereum Proof-of-Work geen succes, het project laat wel zien hoe bijzonder deze technologie is. Als een bepaalde groep mensen het ergens niet mee eens is, dan staat het ze vrij om een eigen versie van de software te gaan draaien. Iedereen kan voor zichzelf bepalen wat zij als de beste verse van de technologie zien. Je zou kunnen zeggen dat blockchain technologie de democratisering van ons geld betekent.

Door jouw vermogen in een bepaalde munt te stoppen, stem jij als het ware op dat geld. Hetzelfde geldt in principe voor de euro. Als jij ervoor kiest om je volledige vermogen in de euro te bewaren, dan zeg je eigenlijk dat de euro voor jou het beste geld is. Met de huidige inflatie en het enorme koersverlies ten opzichte van de dollar is dat waarschijnlijk gene hele intelligente keuze, maar het mag allemaal.

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert nieuw gasmodel voor Ethereum-transacties
Crypto analist: Groots moment aanstaande voor Ethereum
Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten