Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum stijgt met 12% nu de Merge dichterbij komt

Ethereum investeerders hebben hoge verwachtingen gevestigd op het aanstaande Merge-evenement. Deze komt steeds dichterbij en dit is dan ook de reden dat de Ether koers vandaag met meer dan 12 procent is gestegen.

De prijsstijging van Ethereum is te wijten aan de aankomende merge

De prijsstijging van Ethereum kan hoogstwaarschijnlijk worden toegeschreven aan het succesvol testen van een van de laatste tests vóór de Merge van het mainnet. Het evenement zelf zal naar verwachting in augustus plaatsvinden.

De langverwachte upgrade zal Ethereum overzetten van een proof-of-work (PoW) blockchain-netwerk naar een proof-of-stake (PoS) netwerk. De upgrade zal naar verwachting de schaalbaarheid van het netwerk verbeteren en de ecologische voetafdruk verkleinen.

Naast de succesvolle test met de nieuwste testfork, neemt ook de activiteit in verschillende op Ethereum gebaseerde apps toe. De total locked value (TVL) in verschillende DeFi-apps is met 3,44% gestegen tot $76,74 miljard, volgens gegevens van DeFi Llama. Het gaat vooral om MakerDAO, Aave, Curve en het Ethereum-stakingsplatform Lido.

Beleggers hebben hoge verwachtingen gevestigd op het aanstaande Merge-evenement, waarbij de ETH vanmorgen met dubbele cijfers steeg.
Ether koers stijgt met 12% – bron: Tradingview

Bitcoin volgt Ethereum

Ook de prijs van Bitcoin is in 24 uur met meer dan 5% gestegen en handelt rond op het moment van schrijven de $20.916. Ondanks de opleving ligt de koers nog altijd 69% lager dan zijn hoogste punt ooit van $68.789.

Voor Bitcoin duidt de groei van het aantal niet-nul saldo Bitcoin-adressen op verhoogde on-chain gebruikersactiviteit. Er zijn 42,5 miljoen adressen met niet-nul Bitcoin-saldi, een nieuw record.

Andere cryptocurrencies boekten ook aanzienlijke winsten, aangevoerd door Solana (13,08%), XRP (8,8%), BNB (4,95%) en Dogecoin (6,7%). De wereldwijde marktkapitalisatie voor cryptocurrency is ook 6,49% gestegen ten opzichte van de vorige dag.

Ondanks de recente winsten, krijgt de markt aan het eind van de maand waarschijnlijk met tegenslagen te maken. Dat komt omdat de Federal Reserve naar verwachting de rente opnieuw met 75 basispunten zal verhogen nadat de inflatie eerder deze week 9,1% bereikte. Een cijfer dat de afgelopen 40 jaar niet is gezien.

Ethereum nieuws

Ethereum koers daalt met 6% door groeiende zorgen over Merge Ethereum koers daalt met 6% door groeiende zorgen over Merge
Chinese Ethereum miner wil Merge tegenwerken en eigen fork ontwikkelen Chinese Ethereum miner wil Merge tegenwerken en eigen fork ontwikkelen
Kan Ethereum tegen het einde van 2022 de $4.000 bereiken? Kan Ethereum tegen het einde van 2022 de $4.000 bereiken?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Ethereum koers daalt met 6% door groeiende zorgen over Merge Ethereum koers daalt met 6% door groeiende zorgen over Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten