Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum stijgt na nieuws over digitale obligaties van Europese Investeringsbank

De Ethereum koers is vandaag opnieuw flink gestegen. De grootste altcoin doet het op het moment dan ook beter dan de Bitcoin. De prijsstijging werd mede veroorzaakt dankzij positief nieuws van de Europese Investeringsbank.


ETH bereikt nieuw record

De Ethereum koers is bereikte vandaag een hoogtepunt van $2.721 wat volgenns CoinMarketCap een nieuwe ATH markeert. De ETH prijs is in de afgelopen 24 uur met 7 procent gestegen en boekt een wekelijkse winst van meer dan 15%. Dit heeft de ETH-marktkapitalisatie naar een recordhoogte van $312 miljard geduwd.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Digitale obligatie-verkoop

Hoewel er een reeks factoren is die de goede prestaties aandrijven, schreef Reuters de stijging vandaag toe aan het nieuws dat de Europese Investeringsbank (EIB) een ‘digitale obligatie’-verkoop lanceert met behulp van het Ethereum-netwerk.

Volgens analisten van Bloomberg geeft de EIB een tweejarige digitale obligatie van 100 miljoen euro ($120,8 miljoen) uit. De verkoop zal worden geleid door Goldman Sachs, Banco Santander en Societe Generale.

Vrijdag kondigde Societe Generale aan dat haar dochteronderneming, Societe Generale SFH, een obligatie van 100 miljoen euro had uitgegeven als security token op de Ethereum-blockchain. Het kreeg de hoogste triple-A-rating van Moody’s en Fitch.

Danny Kim, van SFOX, vertelde Reuters dat het nieuws aantoont dat institutionele instellingen steeds meer gebruik zullen maken van het Ethereum netwerk. Hij vertelde ook dat de ETH voorraad op exchanges afnemen, wat ook goed is voor de bullcase:

“De hoeveelheid Ethereum die zich op exchanges bevinden blijft dalen en bevindt zich op het laagste niveau van het afgelopen jaar. Omdat er minder aanbod op exchanges beschikbaar is, is de kans op een grote sell-off kleiner.”

Een heropleving van DeFi-gerelateerde protocollen en tokens zou in combinatie met een daling van de transactiekosten ook aan het bullish momentum kunnen bijdragen. Op dit moment is de gemiddelde transactieprijs op het netwerk volgens BitInfoCharts gedaald tot $10,73.

De populaire crypto-analist genaamd Altcoin Sherpa voorspelde dat ETH de komende weken beter zou presteren dan Bitcoin (BTC). Hij voorspelde dat ETH spoedig een prijs van $3.000 zal bereiken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten