ethereum, ether
Ethereum

Ethereum test koers die in 2022 voorafging aan stijging van 60 procent

Ethereum blijft terrein verliezen ten opzichte van Bitcoin. We hebben nu al vijf dagen op rij gehad waarin Bitcoin de grote winnaar bleek in de strijd tussen de twee grootheden, mede doordat het voor het eerst sinds juni 2022 boven de koers van 30.000 dollar uitsprong. Alle ogen zijn gericht op Bitcoin, maar kan Ethereum daar verandering in brengen met de Shapella-upgrade die vandaag uitkomt?

Ethereum verliest terrein

Vanaf de piek van 0,0679 Bitcoin per Ethereum van 6 dagen geleden is de munt van bedenker Vitalik Buterin ongeveer 6,75 procent verloren. Ook handelt de munt nu paar 2 procent boven het lokale dieptepunt van 0,0622 Bitcoin van 20 maart, wat erop wijst dat het offensief van Ethereum op dit moment bijna gebroken is.

Interessant genoeg is ook de institutionele interesse op dit moment meer richting Bitcoin getrokken dan naar Ethereum, zo blijkt uit het wekelijkse rapport van CoinShares. Hieruit blijkt dat Bitcoin-gefocuste investeringsfondsen een instroom van 56 miljoen zagen in de week die op 7 april eindigde.

crypto rapport coinshares

Terwijl Bitcoin-fondsen een instroom van 56 miljoen dollar mochten opschrijven, ging het voor Ethereum om slechts 600.000 dollar. Daarmee blijft het wel behoorlijk ver voor op de rest van de altcoins, waar weinig tot geen activiteit was op institutioneel vlak.

Omkering aanstaande?

De daling van Ethereum ten opzichte van Bitcoin betekent dat de munt richting een stijgende trendlijn zakt die momenteel rond de 0,0635 Bitcoin per Ethereum ligt. De weerstand komt terecht op 0,0750 Bitcoin per Ethereum, waardoor we snel richting een beslismoment gaan.

ethereum vs bitcoin
Ethereum versus Bitcoin – Bron: Cointelegraph/Tradingview

In juli 2022 begon Ethereum aan een gigantische opleving nadat diezelfde lijn werd getest als steunpunt in de grafiek. Destijds won het ongeveer 60 procent ten opzichte van Bitcoin en eindigde de nummer twee van de markt op een score van 0,0856 Bitcoin per Ethereum.

Nu staat de belangrijke Shapella-upgrade voor de deur en kan het optimisme rondom Ethereum zomaar terugkeren, wat betekent dat we deze grafiek extra in de gaten moeten houden. Heeft Ethereum het in zich om een nieuwe inhaalslag in te zetten ten opzichte van Bitcoin? Dat gaan we de komende weken zien.

Ethereum nieuws

Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken