Ethereum logo, Ether
Ethereum

Ethereum testnet doorstaat Shanghai-upgrade met vlag en wimpel

Het Sepolia-testnetwerk van Ethereum is succesvol overgestapt op een upgrade die de Shanghai hard fork simuleert. De verwachting is dat de upgrade in maart klaar is voor het hoofdnetwerk van Ethereum. Met de komst van de Shanghai-upgrade is het straks mogelijk om Ethereum te unstaken van de Proof-of-Stake blockchain.

Shapella upgrade

Overigens gaat het met de upgrade niet alleen om Shanghai, maar ook de Capella hard fork. Samen noemen we deze twee hard forks de “Shapella” upgrade. Deze is op 28 februari succesvol geïmplementeerd op het testnetwerk dat de naam Sepolia draagt. De volgende stop voor het testprogramma is Goerli, wat net als Sepolia een testnetwerk is.

De Shanghai-upgrade verandert dingen op de executie-laag van Ethereum, terwijl Capella een upgrade is voor de consensus-laag van het netwerk. De meeste mensen kijken uit naar de Shanghai-upgrade, die het mogelijk maakt voor validators om hun staked Ethereum op te nemen van de Beacon Chain naar de executie-laag van het platform.

32 Ethereum

Om te staken op de Proof-of-Stake blockchain van Ethereum heb je 32 Ether nodig. In principe is het straks mogelijk om alles boven de 32 Ethereum los te maken uit het Proof-of-Stake platform. Validators kunnen er ook voor kiezen om alles los te maken, maar het is niet mogelijk om met minder dan 32 Ethereum validator te blijven. Dat is dus iets om over na te denken als je jouw stake wil losmaken.

De volgende stap in het testen is het Goerli-testnetwerk, dat voor maart op de planning staat. Als ook dat een succes is, dan is het tijd voor het hoofdnetwerk van Ethereum om te upgraden. Dat is natuurlijk het moment waar iedereen naar uitkijkt en op wacht. Lang lijkt het niet meer te duren, want op Sepolia is alles succesvol verlopen.

Ethereum nieuws

Lancering van Ethereum ETFs kan Bitcoin koers onder druk zetten
Grayscale’s Ethereum ETF heeft al meer dan $1 miljard verloren
Ethereum ziet onverwachts forse daling na ETF lancering
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli