Ethereum logo, Ether
Ethereum

Nieuwe Ethereum-upgrade maakt verlies van privésleutels verleden tijd

Ethereum staat voor een nieuwe upgrade die mogelijk betekent dat gebruikers zich geen zorgen meer hoeven te maken over het verliezen van hun private keys. Met crypto is het mogelijk om het beheer van je kapitaal volledig in eigen handen te nemen, maar de keerzijde daarvan is dat je ook verantwoordelijk bent voor de beveiliging en opslag.

Het kan voorkomen dat gebruikers hun private keys (en daarmee de toegang tot nu crypto) verliezen. Na deze nieuwe upgrade van Ethereum is dat mogelijk geen gevaar meer.

Hoe kan dit precies op Ethereum?

Deze ontwikkeling is onderdeel van de Pectra hard fork, die een zogenaamde “social recovery” onderdeel moet toevoegen aan Ethereum.

Het nadeel van deze ontwikkeling is natuurlijk dat gebruikers hun tokens hiermee officieel onderbrengen bij derden. Dat is niet helemaal waar Bitcoin en Ethereum ooit voor gebouwd zijn.

Ethereum Foundation onderzoeker Domothy legt in een blog van 25 maart uit wat de gearen zijn. Het is volgens hem mogelijk dat de smart contracts in kwestie worden leeggeroofd als gebruikers kiezen voor frauduleuze beheerpartijen.

In principe is dit mechanisme daardoor vergelijkbaar met het bewaren van je crypto op een beursplatform. Het uit handen geven van je verantwoordelijkheden brengt ook altijd weer nadelen met zich mee.

Goed voor de massa-adoptie van Ethereum?

Crypto-influencer Cygaar claimt dat deze ontwikkeling weleens gigantisch kan zijn voor de massale adoptie van Ethereum door particulieren.

Het idee is dat gebruikers niet meer precies hoeven te weten hoe alles werkt, maar dat de beheerpartij alles op de achtergrond regelt. Daardoor kan het makkelijker worden om Ethereum te gebruiken voor de gemiddelde investeerder.

Voor nu lijkt de Pectra hard fork op het programma te staan voor eind 2024 of begin 2025. Zodoende moeten we dus nog even wachten op deze upgrade voor het Ethereum van Vitalik Buterin.

Zou jij overwegen om dit mechanisme te gebruiken voor (een deel van) jouw kapitaal?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Fidelity dient vernieuwde Ethereum ETF-aanvraag in en laat staking achterwege
Vooruitgang in Ethereum ETF: Goedkeuring binnen bereik?
Podcaster over Ethereum ETF: dit is de laatste horde voor de industrie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten