Ethereum Nieuws

Ethereum verloor sinds 11 januari al 8 procent ten opzichte van Bitcoin

Het jaar 2023 is goed begonnen voor de crypto-industrie, maar Bitcoin laat zien dat het onder de grotere projecten nog altijd de baas is. Vanaf 11 januari verloor Ethereum namelijk al 8 procent ten opzichte van Bitcoin. De stijging van Bitcoin was simpelweg overtuigender dan die van Ethereum, ondanks het feit dat de laatstgenoemde momenteel deflatoir is.

Waarom is dit bijzonder?

Dit is bijzonder, omdat de hoeveelheid Ethers in omloop sinds de Merge in september is gedaald. Terwijl er iedere tien minuten nog 6,25 nieuwe Bitcoin in omloop komen, daalt het aantal Ethers. Waar Bitcoin een jaarlijkse inflatie van ongeveer 1,7 procent kent, is die van Ethereum momenteel negatief. Ondanks dat gegeven, doet Bitcoin het in 2023 nog steeds beter dan Ethereum. Dat laat maar zien dat de vraag naar Bitcoin en het merk Bitcoin nog altijd de grote baas op de markt zijn.

Het is ook niet voor niets dat de market cap van Bitcoin ruim tweemaal groter is dan die van Ethereum. Daar komt nog bij dat het momenteel niet eens mogelijk is om Ethereum uit het Proof-of-Stake contract te halen. Zodra je ervoor kiest om te staken, moet je wachten op de nieuwe upgrade, die het mogelijk maakt om die stake weer los te maken. Op die manier zit er nu voor ruim 20 miljard dollar aan Ethereum vast, dat binnen afzienbare tijd vrijkomt.

Niet iedereen is overtuigd

Overigens is niet iedereen overtuigd van de opleving van de markt. Verschillende commentatoren geven aan dat ze het allemaal nog maar moeten zien. De macro-economische omstandigheden zijn nog niet dusdanig veranderd, dat we kunnen spreken van een goed fundament voor een nieuwe bullmarkt. De inflatie is nog altijd veel hoger dan de doelstelling van centrale banken van 2,0 procent. Dat betekent dat de rente waarschijnlijk nog een lange periode op dit ‘verhoogde’ niveau blijft.

De Amerikaanse Federal Reserve zegt bijvoorbeeld te verwachten dat het de rente in 2023 niet zal verlagen. Wel is de verwachting dat de centrale bank van de Verenigde Staten op 1 februari de rente met ‘slechts’ 0,25 procent verhoogd. Daarmee is het tempo van de renteverhogingen al gedaald van 0,75 procent naar 0,50 procent en nu dus waarschijnlijk naar 0,25 procent. Het einde van de cyclus is nabij, maar we zijn er helaas nog niet.

Ethereum nieuws

Bitcoin en Ethereum verliezen terrein, terwijl er een recessie dreigt
Bitcoin en Ethereum whales versturen $743 miljoen aan crypto
De Russische Sberbank wil DeFi-platform lanceren op Ethereum-netwerk
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist verwacht grote Bitcoin correctie en stapt uit de markt
Miljardair Palihapitiya verwacht Bitcoin koersexplosie na capitulatie van de Federal Reserve
Shiba Inu schiet met ruim 12 procent omhoog, wat is er aan de hand?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten