Ethereum

Ethereum voorbij Bitcoin op basis van dagelijkse volume

Ongeveer $60 miljard aan Ethereum (ETH) is in de afgelopen 24 uur van eigenaar gewisseld, bij Bitcoin was dit ‘slechts’ $50 miljard.


Toenemende interesse in Ethereum

Ethereum wordt steeds populairder, ook sinds de enorme crypto crash van vorige week. Het 24-uurs handelsvolume van Ethereum heeft onlangs zelfs die van de Bitcoin overtroffen. Op 25 mei liet een screenshot van CoinGecko zelfs zien dat het dagelijkse volume Ethereum de $115 miljard had overschreden, terwijl dat van Bitcoin bijna $53 miljard bedroeg.

CoinGecko’s mede oprichter, Bobby Ong, liet echter weten dat de gegevens in de screenshot niet nauwkeurig waren vanwege een API-fout. Dit resulteerde in opgeblazen ETH volumes gerapporteerd door de EXX exchange. Bobby Ong verklaarde dat Coingecko sindsdien zijn data van EXX heeft uitgeschakeld. Het platform laat nu zien dat Ethereum de afgelopen 24 uur 20% meer volume heeft gegenereerd dan Bitcoin met een handel van ongeveer $60 miljard, vergeleken met de $50,2 miljard van Bitcoin.


Focus van Bitcoin naar Ethereum

De Bitcoin pagina van CoinGecko heeft de afgelopen zeven dagen ongeveer 75% meer mensen ontvangen dan de Ethereum-pagina. Echter is de kloof de afgelopen tijd aanzienlijk kleiner geworden. Ong merkte daarover het volgende op:

“In de afgelopen 24 uur ontving onze Bitcoin-pagina ongeveer 60% meer verkeer in vergelijking met Ethereum. Als het op zoekopdrachten aankomt, ontving Bitcoin slechts 7% meer in vergelijking met Ethereum.”

De stijgende handelsactiviteit en -interesse viel samen met de stijging van de premie voor de Ethereum Trust van Grayscale. De premie steeg namelijk met 11%. Dit terwijl de Bitcoin Trust van het bedrijf sinds maart met korting wordt verhandeld. De gegevens suggereren dat sommige instellingen hun focus hebben verlegd naar Ethereum in plaats van Bitcoin.

Het volume van Ethereum steeg en heeft daarmee de Bitcoin ingehaald. Dit gebeurde slechts enkele dagen nadat een gelekt rapport van Goldman Sachs onthulde dat de wereldwijde investeringsbank gelooft dat Ether een ‘grote kans heeft om Bitcoin in te halen als een dominante store of value. Het rapport wees op de groei van de gedecentraliseerde financiële en niet-tastbare token-ecosystemen die op Ethereum worden gebouwd. Evenals de groei van de dominantie van ETH ten opzichte van de Bitcoin op basis van het totale transactievolume.